Győztes edzőmeccs Budaörsön

31:21-es győzelmet aratott az ÉRD NB I-es női kézilabdacsapata a Moyra Budaörs otthonában, péntek este. Ez volt az újjáalakult érdi együttes második felkészülési találkozója Horváth Roland irányítása alatt.

A találkozó gyászszünettel kezdődött a tegnap, tragikus körülmények között elhunyt Boros Olivér emlékére. A 29 éves sportpszichológus, aki a korábbi érdi vezetőedző, Szabó Edina fia volt és a klubnál is dolgozott, egy hétvégi lakodalom után szenvedett balesetet, mely során olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette.  

A felkészülési mérkőzésen végig dominált az ÉRD, Szabó Kitti, Horváth Dóra, Walfisch Mercédesz és a többiek kézben tartották az irányítást. Az első félidő végére nyolc gólos előnyt szereztek. A felek 17-9-es érdi vezetéssel fordultak. A második játékrészben sem változott a játék képe, ami a vendég dominanciát illeti. A tíz gól körüli különbséget a lefújásig tartotta az ÉRD, amely megérdemelten nyert. 

A találkozó után Horváth Roland, az ÉRD és Buday Dániel, a Budaörs vezetőedzője is elmondta, hogy ezen az összecsapáson nem az eredmény volt a fontos, hanem az, hogy az edzéseken gyakorolt technikai és taktikai elemeket minél hatékonyabban megvalósítsák, a hibákat pedig kiszűrjék, amiből tanulni tudnak.

Az ÉRD és a mezőny legeredményesebb góllövője Szabó Kitti volt nyolc találattal.

Felkészülési mérkőzés:

Moyra-Budaörs - ÉRD 21:31 (9:17) 

Forrás: erdmost.hu Pecsuvácz Péter

Támogatóink

Médiapartnereink