Győzni kell a negyedik helyért

Nincs mese, győzni kell! Három vereséggel a háta mögött várja a Dunaújvárosi KKA elleni idényzárót az ÉRD, amely a Kisvárda és az FTC elleni hazai vereségek között Debrecenben is kikapott, így nem a bronzéremért harcolhatott a bajnoki végjátékban a Siófokkal, hanem a negyedik helyért a Váccal.

Mindkét együttes tizenhat győzelemmel, egy döntetlennel és nyolc vereséggel, 33 pontot gyűjtve áll a bajnokságban, ám a két csapat egymás elleni mérlege az ÉRD-nek kedvez, miután a háromgólos hazai siker után a Dunakanyarban kettővel kapott ki Szabó Edina alakulata.

Azaz a képlet egyszerű: amennyiben az ÉRD nyer Dunaújvárosban, teljesen mindegy, mit játszik a Vác hazai környezetben a DVSC-vel, az ÉRD végez a negyedik helyen. Amennyiben az ÉRD ponto(ka)t bukik Újvárosban, úgy a Vác–DVSC mérkőzés eredménye is befolyásolja Janurik Kingáék végső helyezését.

Az ÉRD-nek kedvező adat, hogy a DKKA sincs kifejezetten jó formában, hiszen György László lányai is három vereséggel várják az utolsó fordulót, miután Fehérváron és Debrecenben is kikaptak, valamint a Budaörs is nyerni tudott Dunaújvárosban.

Szalai Babették számára viszont nincs különösebb tétje a meccsnek, hiszen jelenleg tíz győzelemmel és tizenöt döntetlennel kilencedikek, s ez nem is változhat a 26. körben sem, hiszen a Kisvárdát pontszámban ugyan beérhetnék (és őket is a Mosonmagyaróvár), de az egymás elleni eredmény miatt sem előzni nem tudnak, sem őket nem tudják megelőzni.

A DKKA és az ÉRD eddig 24 alkalommal találkozott egymással az NB I-ben, a Magyar Kupában és az EHF-Kupában, ebből a rendes játékidőben tizennégyet nyert az ÉRD, amely hosszabbításban is győzött további három alkalommal, a DKKA hatszor verte Janurik Kingáékat, míg egyszer döntetlen született.

Dunaújvárosban eddig nyolcszor nyert az ÉRD (kettőt ráadásban), míg a hazaiak háromszor szerezték meg mindkét pontot az érdiekkel szemben.

A mérkőzés akár külön gólkirálynői csatát is tartogathat, hiszen az NB I legeredményesebb játékosa jelenleg Krpezs-Slezák Katarina a 25 meccsen lőtt 189 góljával, őt viszont Szekerczés Luca követi tízgólos különbséggel, azaz kicsi az esély rá, hogy nem az érdiek szerb jobbszélsőjénél köt ki a mesterlövészek különdíja.

A május 18-án, 18 órakor kezdődő DKKA–ÉRD mérkőzést Őri Erika és Pozdena Erika vezetik.

K&H női kézilabda liga, 26. (utolsó) forduló

május.18., 18.00: DKKA–ÉRD

Forrás: ÉrdMost

Támogatóink

Médiapartnereink