Ezüstérmet szereztünk a Magyar Kupában!

Felnőtt csapatunk a Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa döntőjében kiélezett mérkőzésen 27:23-as vereséget szenvedett a Győri Audi ETO KC együttese ellen, így történetünk során másodszor szereztünk ezüstérmet a sorozat küzdelmeiben.

A Siófok KC elleni büntetőpárbajban megnyert elődöntő után, a Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa döntőjében a Győri Audi ETO KC ellen léptek pályára lányaink. A mérkőzésen Kiss Nikolett, Coralie Lassource és Krpez Slezak Katarina révén csapatunk szerezte az első három találatot. Jól záró védelmünk mögött Janurik Kinga a hetedik percben kapta a második gólt, míg Julie Foggea eszén büntetőből nem tudott túljárni Nycke Groot. A játékrész közepén Andjela Bulatovic akcióból, Krpez Slezak Katarina pedig büntetőből vette be a kaput, így a remek hangulatot teremtő érdi tábor legnagyobb örömére negyedóra elteltével 5:6-ra vezettünk. Ezt követően Jamina Roberts, Tóth Gabriella és Gávai Szonja is eredményes volt, fej-fej mellett haladt a két csapat (9:9). A hajrában Mariama Signaté duplázott, majd a játékrész utolsó perceiben Tóth Gabriella és Krpez Slezak Katarina jegyeztek újabb gólokat, így a szünetben 12:13-ra vezettünk.

A fordulás után Kiss Nikolett toldotta meg előnyünket, majd Szabó Laura és Mariama Signaté akcióból, jobbszélsőnk pedig büntetőből növelték találataink számát, de minden gólunkra volt válasza a Bajnokok Ligája címvédőjének (16:17). A 39. percben Jamina Roberts betörés után alakította 16:19-ra az állást, ezek után azonban ellenfelünk zsinórban ötször vette be kapunkat, mellyel megfordította az eredményt (21:19). Lányaink nem adták fel, és Kiss Nikolett két, illetve Andjela Bulatovic és Krpez Slezak Katarina egy-egy találatával 23:23-nál utolértük a zöld-fehéreket. A hajrát a Győr nyerte, így a 27:23-as végeredménnyel záruló összecsapás után lányaink nyakába 2016 után újra ezüstérem került. 

 

Magyar Kupa
Időpont: 
2018. április 1. 16:30

27

(12)

Kiállítás: 4 perc

7 méteres 7/6

Vezetőedző
Ambros MARTÍN

Győri Audi ETO KC
1
1
7 (6)
2
1
6
1
1
3
4
ÉRD
1
1
1
2
5
3
2
Katarina Krpež-Šlezák 6 (5)
2

23

(13)

Kiállítás: 8 perc

7 méteres 5/5

Vezetőedző

Helyszín: 
Papp László Budapest Sportaréna
Nézőszám: 
7000 fő
Játékvezetők: Bacs József, Bóna Szabolcs

Támogatóink

Médiapartnereink