Debrecenben is nyertünk, hibátlanok maradtunk

Izgalmas, fordulatos mérkőzést nyertünk Debrecenben. Elviselte a csapat a nyomást, a számos emberhátrányt, a hullámvölgyeket. Már csak az ÉRD hibátlan a bajnokságban.
Tavaly döntetlenre végeztünk az idénynyitón Debrecenbe, idén nyerni indultunk a Hódosba. A jó szezonkezdet után nem meglepő, hogy idén jóval nagyobb számban látogattak ki a hazai szurkolók is, így sokkal hangosabbak  voltak az ultrák.
A szerdai mérkőzés után talán már nem is meglepő, hogy az első percek gól nélkül teltek. Nem annyira a kapusokon múlt, mintsem azon, hogy a játékosok nem találták el a kapukat. Az ÉRD ritmust váltott, amiből gólokat szereztünk, lendülettel vittük rá a hazaiakra a labdát, amiből ziccereket tudtunk kialakítani (0-3). Ismét remek védekezéssel kezdett csapatunk, ez alkalommal Janurik Kingával a kapuban. Két Wolf közbelövéssel 8-4-re húzott el csapatunk a 13. percben. Kimaradt egy érdi hetes, majd három perc alatt megfelezte a különbséget a DVSC. A tizennyolcadik percben egy indításnál piros lappal kiállították Janurikot, az emberelőnyből 8-7-re zárkózott a loki.
Épp kiegészült volna a csapat, mikor jött az újabb két perc, Szekerest küldték ki. A négy perc alatt fordított a hazai csapat, viszont Koren átlövésből egyenlített, kilenc perc után újra érdi gólt lőve (9-9). Ismét emberhátrányba kerültünk, ebből a kiállításból ráadásul két debreceni gól esett. Mínusz kettőről két perc alatt egyenlített a csapat, de a 28. percben Sara Vukcevic kiállításánál már a negyedik büntetést ítélték ellenünk. Sopronyi előnyben adta el a labdát, Kovács Anna robogott vele végig a pályán, a debreceni játékost kiállították, a megítélt hetest Balog értékesítette. A félidő utolsó percében már mi kerültünk emberelőnybe, amikor Karalyos kapott két percet lerántásért, két gyors góllal sikerült 12:15-el fordulnunk.
Még emberelőnyben kezdtük a második félidőt, Balog hetesével újra négy góllal sikerült vezetnünk. Megint Vukcevic-et szórták ki a 33. percben, így ismét emberhátrányban kézilabdáztunk. Barna Éva lövőteljesítménye, valamint a debreceni kapus, Lajtos a második játékrészre feljavult, az ÉRD ziccereket hibázott. A 38. percben 17-17-nél egyenlített a Debrecen, Kovács Anna negyedik góljával visszavettük a vezetést, de Kudor újra egalizált. Egy kapufáról kipattanó átlövést megszerzett Schatzl, a hazai védő a kiszorított helyzet ellenére akadályozta, a megítélt büntetőt ismét Balog értékesítette biztos kézzel.
Majd jött a Schatzl-show, két szélről, két emberhátrányos, indulásból lőtt góllal 23-18-ra léptünk meg, majd egy szemfüles Szekeres találattal hatra nőtt a különbség az utolsó negyedóra kezdetén. Négy perc alatt dobott két debreceni gól még halvány reménysugarat jelentett, a végjáték azonban hazai kiállítással kezdődött, amikor sikerült végleg eldönteni a találkozót (20-27). Így már az érdi kispadon is felszabadultabb lehetett mindenki. A különbség nem változott az utolsó öt percben, győztünk Debrecenben.
Harcolt, küzdött és nem utolsó sorban győzött a csapat. Sikerült megszerezni a nagyon fontos két pontot a Hódosban, ahol egy csapatnak sem lesz könnyű nyerni. Négy forduló, négy győzelem az ÉRD mérlege. Következik a szezon történelmi jelentőségű mérkőzése, melyen meg kell őrizzük veretlenségünket. Ehhez pedig a Fradi ellen  kell nyerni hazai pályán. Vasárnap 12:45-kor találkozik Érden, az előző szezon ezüst- és bronzérmese. Megmutatjuk, hogy hogy játssza a kézilabdát egy veretlen csapat. Gyere el és szurkolj velünk, mert az érdi telt házzal lesz teljes a csapatunk!

Támogatóink

Médiapartnereink