A világ legjobbját fogadja az ÉRD

A listavezető, bajnoki-, Magyar Kupa- és Bajnokok Ligája-címvédőt látja vendégül az ÉRD. Azaz nem állnak könnyű feladat előtt Janurik Kingáék, hiszen a Rába-partiak az idei szezonban minden bajnoki mérkőzésüket megnyerték, a Bajnokok Ligájában a Ferencvárossal játszottak kétszer is döntetlent, ezt leszámítva egyik sorozatban sem vesztettek pontokat.

Az ÉRD azonban bízhat a makulátlan hazai teljesítményében, hiszen az idei kiírásban még nem vesztett pontot az ÉRD Arénában – pályaválasztóként is csak a debreceni Magyar Kupa-elődöntőn épp Danyi Gábor csapata győzte le az érdieket.

Érdekesség, hogy a legutóbbi, ténylegesen hazai vereséget is a Győr ellen szenvedték el Krpež-Šlezák Katarináék, akik a nyári felkészülés során egy felkészülési mérkőzésen 26–22-re kaptak ki.

A bajnokság szempontjából is mindkét együttes számára fontos lesz a találkozó, hiszen a Győr egy esetleges vereséggel vesztett pontokat tekintve ugyanúgy állna, mint a második helyezett FTC, míg az ÉRD előnye is csökkenne az üldöző Váccal és Siófokkal szemben.

A győriek azonban jó ritmusból és önbizalomtól duzzadva érkeznek Érdre, miután a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe a dán Odense elleni kettős győzelemmel jutottak be.

Azaz semmiképp nem vár könnyű mérkőzés Szabó Edina csapatára, amelyben mindenkinek a maximumot kell nyújtania egy nagy bravúrhoz.

A mérkőzés előtt az ÉRD az Orange Dragons Szurkolói Clubbal közösen gyűjt a beteg érdi gyerekek számára plüssállatokat az Érd Aréna aulájában elhelyezett gyűjtőedénybe. Az összegyűlt adományokat az Érdi Mentőállomásnak és egy szívbeteg gyerekeket segítő alapítványnak adják át a mérkőzést követően.

Az április 17-én, 18 órakor az ÉRD Arénában kezdődő mérkőzést a Bonifert Ferenc, Oláh Viktor játékvezetői páros dirigálja.

K&H női kézilabda liga, 21. forduló
04.17., 18.00: ÉRD–Győri Audi ETO KC

Forrás: ÉrdMost.hu

Támogatóink

Médiapartnereink