Vasárnap Érden dől el a továbbjutás!

Hazai pályán vívhatja ki a továbbjutást az EHF-Kupa C-csoportjából az ÉRD női kézilabda csapata, amely február 9-én, 17 órától vív meg a román CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud együttesével. A mérkőzést a Sport 1 élőben közvetíti.

Szabó Edina együttese furcsa időszak végére ér a vasárnapi mérkőzéssel, hiszen az ÉRD december 29. óta tizenkettedik (!) alkalommal lép pályára.

A heti két mérkőzés ellenére Janurik Kingáék a nagy terhelésben is kiválóan teljesítettek, hiszen az Alba Fehérvár elleni győzelem után ugyan hazai pályán egy góllal kikaptak az Odensetől, ám a játék képe alapján nem lehettek elégedetlenek az érdiek – még ha ezért pont nem is járt.

Ezt követően a Vác elleni idegenbeli siker és a Besztercén elért döntetlen után két magabiztos hazai győzelem született a Békéscsaba és a Lublin ellen. Majd hiába játszottak végletekig kiélezett mérkőzést az FTC-vel a Népligetben Tóth Gabrielláék, azért sem kaptak pontot.

A Lublin elleni idegenben elért győzelem után viszont a Vácon elveszített Magyar Kupa-találkozó, az odensei vereség és a hazai pályán elszenvedett fájó, Dunaújváros elleni pofon után rossz passzba kerültek az érdiek, akiknek a Beszterce ellen százszázalékon kell pörögniük, hogy kiharcolják a csoportból való továbbjutást.

A Beszterce sem panaszkodhat a túl sok pihenőidőre, hiszen a Horatiu Pasca által irányított együttesnek ugyancsak tizenkettedik találkozója lesz a vasárnapi sorsdöntő mérkőzés. Ez idő alatt azonban Darly Zoqbi de Pauláék a CSM Bukaresttől, az Odensetől és a Craiovától kaptak ki idegenben, az ÉRD és a Lublin ellen elért döntetlenek mellett hat győzelmet könyvelhettek el.

Az EHF-Kupa C-csoportjában a biztos továbbjutó dán Odense mögött a második helyért zajlik a csata az ÉRD és a Beszterce között, hiszen Szabó Edina együttese két-két győzelemmel és vereséggel, valamint egy döntetlennel öt pontot gyűjtve áll a harmadik helyen, a Bistrita-Nasaud pedig két sikere és két döntetlenje mellett csak Odenseben kapott ki, s egy ponttal előzi meg az ÉRD-et.

A továbbjutás eldöntésére viszont egyszerű a képlet, hiszen az ÉRD-nek mindenképpen győznie kell, hogy két pontot szerezve megelőzze a román riválist, míg a vendégeknek egy pont is elég a továbbjutáshoz.

 A február 9-én, 17 órakor kezdődő ÉRD–CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud mérkőzést a görög Ioanna Christidi és Ioanna Papamattheou játékvezetői páros dirigálja. A mérkőzést a Sport 1 élőben közvetíti!

Női kézilabda, EHF-Kupa, C-csoport, 6. (utolsó) forduló
02.09., 17.00: 
ÉRD–CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud (román) (tv: Sport 1)

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Egy csapat, egy SZÍV!
HAJRÁ ÉRD!


Kövessetek bennünket a facebook oldalunkon is!

Támogatóink

Médiapartnereink