Továbbjutottunk a Magyar Kupában

 

Remekül kezdett, s úgy tűnt, kiüti a DVSC-t az ÉRD a női kézilabda Magyar Kupából, azonban a második félidőben a hajdúságiak alaposan feljöttek, a hajrában az ÉRD viszont előnyéből egyet megtartott, 27–26-os győzelmével pedig továbbjutott.

Ugyan a mérkőzés első gólját Tóvizi Petra révén a vendég DVSC szerezte, de ezt követően az ÉRD kiváló tempót diktált támadásban, így Marketá Jeřábková és Coralie Lassource vezetésével hamar meglépett, míg védekezésben Janurik Kinga lehúzta a rolót, s már az első negyed órában hét védése volt a hazaiak csapatkapitányának. Pål Oldrup Jensen, a DVSC trénere pedig már a 17. percben másodszor kért időt, amely viszont jót tett a hajdúságiaknak, s támadásban és védekezésben is javultak, azonban a szünetre így is ötgólos érdi előnnyel vonultak a csapatok (17–12), pedig a játékrész utolsó tíz percében Szabó Edina már a Storhamar elleni vasárnapi visszavágóra pihentette kulcsembereit.

A második félidő az elsővel teljesen ellentétes játékot hozott, a Loki egy 3–0-s szériával nyitott, melyet ugyan Coralie Lassource megtört, de ezt követően Kovács Anna és Lotte Grigel révén a 40. percre egyre zárkózott a vendég csapat (18–17).

Sőt, a 42.-ben Arany Rebeka egyenlített is…

De ezután Szabó Edina is visszahozta az első húsz percben remeklő Marketá Jeřábkovát, a házigazda pedig ismét növelte előnyét. A hajrára pedig kétgólos előnnyel fordult, de nem nyugodhatott meg, hiszen a szabályok értelmében a döntetlen a vendég csapatnak kedvezett volna.

Azonban az utolsó öt percre Jovana Kovačević saját kilenceséről vette be az üresen álló debreceni kaput, amellyel ismét négy volt közte (26–22), ebből pedig egyet sikeresen megtartott az ÉRD és továbbjutott a Magyar Kupa  ötödik körébe (27–26).

– Az első félidő után volt honnan visszaküzdenünk magunkat, jó volt együtt játszani, a második félidő jól sikerült, ott már sokkal erősebbek voltunk, de nem voltunk elég fegyelmezettek és ennek a hiánya miatt nem sikerült továbbjutnunk – értékelt Pål Oldrup Jensen, a DVSC vezetőedzője.

– Kemény, hajtós meccs volt, az első félidőben nem állt össze a védekezésünk és a támadásunk sem működött úgy… A második félidőben nagyot harcoltunk, vissza tudtunk jönni a meccsbe és emiatt büszke vagyok a csajokra. A végén nem voltunk elég fegyelmezettek, ez okozta ezt az egygólos vereséget – mondta Szabó Dóra, a DVSC kapusa.

– Nagyon jól kezdett a csapatunk, fegyelmezetten, pontosan, jól kézilabdáztunk, de az első félidő végére sajnos elpuhult ez a fegyelem és sokat hibázott a csapat, sok ki nem kényszerített hibát követtek el a lányok. Mindkét kapus nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ilyen jó mérkőzés alakult ki és abban, hogy az ÉRD továbbjutott, Janurik Kingának kulcsszerepe van. Ezen a meccsen a továbbjutás volt a legfontosabb, nagyon tudunk örülni ennek a győzelemnek! Büszke vagyok a lányokra! A mutatott játékra nem, de ilyen játékkal egy ilyen jó ellenfél ellen nagyon értékes ez a győzelem! – mondta Szabó Edina.

– Jól kezdtünk és úgy gondoltuk, hogy meg tudtuk törni a Debrecent, de ők nem hagyták magukat. Fegyelmezetlenek voltunk, emiatt is tudott visszajönni a Debrecen, mert ha azt játszuk, mint amit az első húsz percben, akkor nagyobb lett volna a különbség, de büszke vagyok a csapatra, hogy ennek ellenére is meg tudtuk nyerni a meccset, mert ez egy nagyon fontos továbbjutás és győzelem volt a csapat számára, főleg, hogy hétvégén EHF-Kupa mérkőzés vár ránk és ez egy jó előjel volt a hétvégére – nyilatkozta Janurik Kinga, az ÉRD csapatkapitánya.

Az ÉRD legközelebb november 18-án, 18 órakor a Storhamar HE vendégeként lép pályára az EHF-Kupa harmadik selejtezőkörének visszavágóján, ezt követően a franciaországi Európa-bajnokság miatt szünet következik, a következő magyar bajnoki mérkőzésre pedig csak december 29-én, Kisvárdán kerül sor.

 

Női kézilabda Magyar Kupa, 4. forduló

ÉRD–DVSC Schaeffler 27–26 (17–12)

Érd, 850 néző. V: Herczeg, Südi

ÉRD: JANURIK – Krpež-Šlezák 8 (4), Kiss N. 1, Tóth G., Szabó L. 1, JEŘÁBKOVÁ 7 (1), C. LASSOURCE 5. Csere: Foggea (kapus), Lavko 3, Schatzl Natalie, Kovačević 1, Király R., Simon A., Gávai 1. Edző: Szabó Edina

DVSC: Oguntoye – Vantara-Kelemen 1, Kovács Anna 6 (1), GRIGEL 9 (5), Tóvizi 1, Despotović 4, Varsányi 1. Csere: SZABÓ D. (kapus), Bordás 1, Bulath, Zamfirescu 1, Arany 2

Edző: Pål Oldrup Jensen

Az eredmény alakulása. 6. perc: 5–2. 11. p.: 7–3. 18. p.: 12–4. 25. p.: 16–8. 35. p.: 17–15. 42. p.: 18–18. 47. p.: 21–18. 54. p.: 23–21.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc

Hétméteresek: 6/5, ill. 8/6

Forrás: ÉrdMost.hu

Támogatóink

Médiapartnereink