Szomszédvári rangadó húsvétkor

Nem igazán lehet kérdés. A kiesés elől menekülő Budaörs és a bronzéremre hajtó ÉRD térségi összecsapása mindkét fél számára kulcsfontosságú, hiszen a hazaiaknak az utolsó szalmaszálakat is meg kell ragadniuk a bennmaradáshoz, miután két-két győzelem és döntetlen mellett tizenhat vereséget számlálnak, így utolsó előtti helyen állnak a tabellán – négypontos hátránnyal a bennmaradást érő helyen álló Békéscsabához képest.

Az ÉRD ugyan továbbra is harmadik helyen áll a tabellán, de a hétközi, Győr elleni vállalható vereség után már csak négy pont az előnye a nála egy meccsel kevesebbet játszó Siófokhoz képest. Azaz, egy botlás nem fér bele a bronzéremért vívott csatában.

A két együttes eddig tizenegy alkalommal találkozott egymással, ebből három barátságos és nyolc bajnoki, ezek közül mindet Szabó Edináék nyerték, a legkisebb különbségű tétmeccsen is héttel győztek.

A Neukum Tamás által irányított Budaörs nincs jó formában, az MTK vendégeként elért döntetlen és az Eger elleni hazai siker mellett a legutóbbi tizenöt találkozóján tizenháromszor kapott ki.

A Budaörs házi góllövőlistáját Dávid-Azari Fruzsina vezeti 62 találattal, őt Hornyák Ágnes (56) és Horváth Laura (54) követi, a korábbi érdi irányító, Pálos-Bognár Barbara egy találattal marad le a képzeletbeli dobogóról.

Az április 21-én, 17 órakor a BVUSS-ben kezdődő Moyra-Budaörs–ÉRD összecsapást a Marton Zsófia, Szabó Eszter játékvezetői páros vezeti.

K&H női kézilabda liga, 22. forduló
Április 21., 17.00: 
Moyra-Budaörs–ÉRD

Támogatóink

Médiapartnereink