Szenzációs hajrával zártunk

A BL tempóban kézilabdázó Győrrel felvette a harcot csapatunk, jó mérkőzést játszottunk. A hétközi időpont és a kései kezdés dacára közel teltház volt az Érdi Városi Sportcsarnok és Uszodában.
A két csapat és a két szurkolótábor is jó barátságban van egymással, így az érdiek a vendégeket is hangos tapssal köszöntötték. Ismét rengetegen kilátogattak az Érdi Városi Sportcsarnok és Uszodába, remek hangulat fogadta a csapatokat.
A mérkőzés Klivinyi bombagóljával indult, azonban hamar fordítani tudott a fekete-arany összeállításban játszó győri együttes. 1-3-nál sokáig állva maradtak a csapatok, két érdi indítási kísérlet is hosszú lett, majd a hetedik percben Löke egy kipattanót értékesített. Szabó Edina a tizenegyedik percben már időt is kért, amit Wolf és Klivinyi közbelövéses gólja követett (3-5). A győri támadások góllal fejeződtek be, hiába kezdett Oguntoye jól az érdi kapuban.
A tizenhetedik percben 3-9-es állásnál jöttek a győri szélső cserék Szepesi és Bognár-Bódi személyében, ekkor már Görbicz Anita irányította a vendégeket, sűrűn forgatta csapatát Ambros Martín. Kovács Anna és Alja Koren remekbe szabott átlövéseivel 9-5-re zárkóztunk fel, a Győr azonban a 20. percben egy perc alatt lőtt két újabb gólt (5-11). Szabó Edina is cserékre szánta el magát, Schatzl Nadine és Oláh Nóra léptek pályára érdi oldalon. A 25. percben sikerült újra a vendégek hálójába találni Szekeres révén, 6-13-ra módosítva az állást. Az utolsó öt perc kezdetén mindkét érdi szélső Schatzl és Koren is bevette Herr kapuját, közelebb hozva az ÉRD-et (8-14). A 30. percben kerültünk először emberelőnybe, a szünetig hátralévő 13 másodpercben azonban nem született újabb gól, 9-16-os eredménnyel fordulhattak a csapatok.
Katarina Bulatovic klasszikus átlövés góljával indult a félidő, az érdi kapuba Janurik Kinga állt a játékrészre. Görbicz Anita higgadtan értékesítette a győri büntetőket Gridnyevával szemben (11-19). Páros kiállítást ítéltek a játékvezetők a 36. percben: Wolf Alexandrának és Heidi Lökének kellett két percre a padra ülni. Az ÉRD nagyon küzdött, hogy elkerülje a tízgólos különbséget, a Győr pedig nyugodtan játszott a biztos előnye tudatában, olykor látványos kézilabdát produkálva (13-22). A 41. percben, emberelőnyből érte el a tízgólos különbséget a vendégcsapat. Herr jól védte a győri kaput, így Lunde nem is váltotta őt az egész mérkőzésen. Tisztelték a játékvezetők a bajnoki címvédőt, a félidő közepén már negyedszer kerültünk emberhátrányba (13-25). Kovács Anna betörései gólt vagy hétméterest értek, Klivinyi Kinga lövései a második félidőre váltak igazán veszélyessé.  
Kovács Gréta játszott ez alkalommal irányító poszton támadásban is, bátor kézilabdát bemutatva. Janurik Kinga teljesítménye feljavult az érdi kapuban, a lövések egyre inkább bejöttek támadásban. A 49. perctől kezdve nagy hajrát indított az ÉRD, visszajöttünk tízen belülre. Hat zsinórban lőtt érdi gólt követően, Ambros Martín az 55. percben kért időt (21-27). A csarnok is életre kelt, ahogy a lányok sorra szerezték a gólokat és jó védekezéssel megállították a győri próbálkozásokat. Kilenc perc után talált be újra a vendég ETO, az utolsó percekben pedig felváltva estek a gólok, Hornyák a dudaszó előtti pillanatban alakította ki a 23-31-es végeredményt.  

Támogatóink

Médiapartnereink