SKUP 2015/2016 második osztályos torna

Csütörtökön közel kétszázötven második osztályos kisiskolás mérhette össze erejét az ÉRD Arénában, és mutathatták meg, hogy mit sajátítottak el az idei tanévben klubunk edzőitől a Suli Kézilabda Utánpótlás Program keretein belül.
 
A Suli Kézilabda Utánpótlás Programban a harmadik osztályosok és a 4-5-6.-os véndiákok után ezúttal a második osztályosok vették birtokba az ÉRD Arénát. A programban részt vevő gyerekek az iskolai oktatás keretében ismerkednek meg a kézilabdázás szabályaival, a sport szépségével, idén már 13 iskolában. A tanév végén rendszeresen megrendezett SKUP tornán lehetőségük nyílik a gyerekeknek összemérni tudásukat egymás ellen, megmutatni, hogy mit tanultak a mögöttük hagyott esztendőben. A második osztályos fiúknak és lányoknak ez volt az első alkalom, hogy ilyen tornán szerepeltek, hiszen még nincs egy éve, hogy elkezdtek megismerkedni a kézilabdázás alapjaival, szépségeivel. A SKUP 2015/2016 tornán minden részt vevő gyerek kapott egy ajándékpólót, melyet idén is a UNIQA Biztosító Zrt. biztosított nekik, ezúton is köszönjük a program támogatását a klub, és a gyerekek nevében is.
 
22 ötletes fantázianévvel ellátott csapat vetélkedett egy időben 4 pályán, összesen 68 találkozón. Ebben a korosztályban még csak 5-5 mezőnyjátékos lehet egyszerre a pályán a 10 perces mérkőzéseken. Izgalmakból sem volt hiány, hiszen a csoportmérkőzések után, már az érmes helyezésekért folyt a küzdelem. A mérkőzések szabályosságát játékvezetők biztosították, akik az ÉRD NB I-es ifjúsági és junior csapatának játékosaiból kerültek ki, és saját tapasztalataikon kívül a 'Rózsaszín síp' akciónknak köszönhetően komoly tudással rendelkeznek a bírói feladatkörrel kapcsolatosan.
 
A tornák zárása után következett az ünnepélyes eredményhirdetés, melyen minden részt vevő csapat kapott egy emléklapot, illetve mindenki kapott egy tollat is ajándékba. Az első három helyezett csapat tagjainak Mórás Zsolt, a Érd MJV Önkormányzat Sport és Ifjúsági Bizottságának elnöke akasztotta a kis bajnokok nyakába a fényesen csillogó érmeket. A lányok tornáját a Battai tűzmadarak nyerték, míg a fiúk közül a Ligeti kobrák csapata bizonyult a legjobbnak. A torna különdíját az Érdligeti Általános Iskola nyerte, mivel ennek az iskolának a csapatai érték el a legjobb eredményeket a lányok és a fiúk összesített rangsora alapján. Az ünnepélyes eredményhirdetés során minden csapatról készült csapatkép, amiről természetesen Dragi sem hiányozhatott.
 
Eredmények:
 
Második osztály:                                    
 
Lányok:
1. Tűzmadarak (Százhalombatta), 2. Sárkányok (Batthyány), 3. Ligeti tigrisek (Érdligeti) 4-11. Cinegék (Biatorbágy), Delfin (Sóskút), Gyémántok (Kőrösi), Ligeti csajok (Érdligeti), Ligeti ibolyák (Érdligeti), Narancsbőregér (Sóskút), Pandamacik (Teleki), Pusztazámori virágok (Pusztazámor)
 
Fiúk:
1. Ligeti kobrák (Érdligeti), 2. Aranylabda (Százhalombatta), 3. Menő manók (Biatorbágy), 4-11. Aranysárkányok (Teleki), Legyőzhetetlen (Sóskút), Ligeti hősök (Érdligeti), Ligeti sárkányok (Érdligeti), Puma (Teleki), Pusztazámori sasok (Pusztazámor), Vadfarkasok (Sóskút), Villám (Kőrösi)
 
Különdíj: Érdligeti Általános Iskola (Érd)
 
Gratulálunk!
 

Támogatóink

Médiapartnereink