Schatzl Natalie bekerült a szövetség Elit programjába

Az Érd Arénában tartott ünnepségen írta alá az MKSZ Elit programjának szerződését Schatzl Natalie és az Érdi Sport Kft. vezetése a Magyar Kézilabda Szövetség képviselőivel. Minden korosztályból 4-5 tehetséges játékost választott ki az MKSZ, vagyis a tartalékokkal együtt összesen 20 lány kerülhet be a serdülő, az ifjúsági és a junior válogatottakból.

A 18 éves Schatzl Natalie a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia nevelése. Eddigi edzői Arató Béla, Arató Béláné, Szedlák Nikolett, Oszlár Ferenc, Kiss Szilárd, Hajdú János, Woth Péter és Bohus Bea voltak. Már a 2012-13-as szezonban bemutatkozhatott a felnőttek között, tavaly pedig 138 góljával alapembere volt a másodosztályban második helyig jutó NEKA csapatának. Augusztusban a magyar ifjúsági válogatott balszélsőjeként vállalt fontos szerepet a lengyelországi U18-as világbajnokságon megszerzett ezüstéremben. Az ÉRD csapatában az Eszterházy SC elleni múlt szombati meccsen mutatkozott be, első gólját is meglőve.
Az Elit program tagjaként Natalie kiemelt szakmai támogatást és ösztöndíjat kap a fejlődéséhez, hiszen külön erre a projektre összeállított szövetségi munkacsoport segíti a kiválasztottak felkészülését. Félévente ellenőrzik is a játékosok formáját, felkészülését, így rendszeres lesz a visszajelzés az elvégzett munkáról. A cél, hogy néhány éven belül a magyar kézilabdázás vezéregyéniségeit neveljék ki

Sok sikert Natalie!

Támogatóink

Médiapartnereink