Ragyogó főpróba a KEK előtt

Fölényes, nagyarányú győzelem hazai pályán. Harmincnyolc lőtt gól, tizenöt gólos különbség.
Változatos volt az első tíz perc, három érdi gólra hárommal válaszolt az ellenfél. 5-4-nél még vezetett az MTK, a 13. percben már 8-5-nél újra nálunk volt az előny. Janurik Kinga nagyszerűen kezdett az érdi kapuban, elöl Alja Koren és Klivinyi Kinga jeleskedtek a gólszerzésben. Négy percig 8-7-nél torpantak meg a felek, ezt azonban érdi henger követte. Kovács Anna első kapura lövéséből rögtön gól született, Koren hajszálpontos ejtéseit követően pedig már 14-7-et mutatott az eredményjelző. A hétgólos előnyt a szünetre is elvitte a csapat.
Megnyitotta a falat Szabó Edina, négy kettőt védekezett az ÉRD, Bognár Barbara és Klivinyi Kinga is játszott elöl zavarót, amiből sok labdát tudott lopni a gyorslábú páros. 20-11-et követően még elkerülte a tízgólos különbséget az ellenfél, a 39. percben azonban Kovács Anna gólja a 24-14-et jelentette. A sokgólos előny birtokában felszabadultabban, könnyedebben kézilabdázott az ÉRD, magabiztosan születtek az újabb találatok. Kisfaludy Anett percei következtek, beállósunkat szebbnél szebb passzokkal szolgálták ki a társak. Bognár Barbara egy remekbe szabott hosszú felsősarkos bombával jelezte, hogy visszatért. Oláh Nóra az utolsó negyedórára szállt játékba, három góljával jelezte, hogy lehet számítani rá.
A vége örömjáték, vastaps a lányoknak – ami erőt kell, adjon a hollandiai utazáshoz, vasárnap a KEK-ben kezdi meg szereplését az ÉRD.
 

Támogatóink

Médiapartnereink