Rácz Marianne az Olimpiai Védnöki Testületben

Kapusedzőnk, Rácz Marianne is tagja lett az Olimpiai Védnöki Testületnek, melyet a 2024-es nyári olimpiára pályázó Magyar Olimpiai Bizottság állított fel.
 
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) új irányelve szerint kisebb városok is nagyobb eséllyel pályázhatnak az ötkarikás játékok megrendezésére. A Magyar Olimpiai Bizottság szerint a modernizációs program (melynek lényege a 'luxusolimpiák' helyett a gazdaságos olimpiák kerülnek előtérbe) nagy lehetőséget biztosít egy budapesti olimpiára, akár már 2024-ben. Borkai Zsolt, MOB elnök által felkért Olimpiai Védnöki Testület feladata lesz, hogy segítse a MOB munkáját a budapesti olimpiai pályázat javaslatának előkészítésében és véleményezésében. Elsőként a 2015 februárjára összehívott rendkívüli MOB közgyűlésen kerül sor a Testület által készített javaslat áttekintésére. Rácz Marianne elmondta, hogy a pályázat sikerességét a magyar sportolók eredményei is növelik, továbbá egy budapesti olimpia rendezése felbecsülhetetlen szerepet jelentene az ország imázsának építésében. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2017 őszén hoz döntést a 2024-es nyári olimpia helyszínéről.
 
Az Olimpiai Védnöki Testület tagjai:
 
Rácz Marianne, Regőczy Krisztina, Polgár Judit, Dénes Ferenc, Gömöri Zsolt, Sors Tamás, Gyárfás Tamás, Baráth Etele, Kemény Dénes, Magyar Zoltán, Kovács István, Oszkó Péter, Bienerth Gusztáv, Gyurta Dániel. 
 
 
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink