Öt nyeretlen meccs után kell győznie az ÉRD-nek

Február 22-én, 18 órától a Motherson-Mosonmagyaróvári KC SE-t látja vendégül a K&H női kézilabda liga 17. fordulójában az ÉRD.

Az elmúlt öt mérkőzéséből négyet elveszítő és a Beszterce elleni döntetlennel az EHF-Kupától búcsúzó ÉRD-nek ki kell lábalnia a gödörből, ha szeretne harcban lenni a nemzetközi kupaindulást jelentő helyekért.

Ehhez nem kell mást tennie a tabella ötödik helyén tíz győzelemmel és hat vereséggel álló együttesnek, mint legyőzni a középmezőny végén álló Motherson-Mosonmagyaróvárt.

Az ÉRD Dunaújváros elleni hazai és MTK elleni idegenbeli vereségeivel ugyan őrzi ötödik helyét a tabellán, ám a hatodik Vác egy mérkőzéssel többet játszva ugyanannyi ponttal áll, mint Szabó Edina együttese, miközben az élmezőny egyre inkább távolodik, hiszen az éllovas Győr tizenhat, a második Siófok és harmadik FTC pedig kilenc-kilenc ponttal előzi meg Janurik Kingáékat.

Az ÉRD és a Mosonmagyaróvár legutóbb a bajnokság negyedik körében találkozott egymással, ahol viszonylag szoros első félidő után győztek 29–22-re az UFM Arénában Tóth Gabrielláék.

A felek az említett találkozó mellett további nyolc bajnoki és egy barátságos mérkőzésen mérték össze tudásukat. A két csapat mérlege az ÉRD felé billen, amely csupán egyszer kapott ki a Lajta-partiaktól: a 2016/2017-es szezon utolsó előtti körében az ÉRD számára tét nélküli meccsen győzött 20–19-re a Mosonmagyaróvár.

A Bognár Róbert által irányított MKC SE az idei szezon eddigi tizenhat találkozójából ötöt nyert meg egy döntetlen és tíz vereség mellett. Tilinger Tamaráék azonban nem tudtak bravúrokat hozni idáig. A Békéscsabát otthon és idegenben, a Szent István SE-t, az MTK-t és Fehérvárt otthon győzték le, míg a Kisvárdával ugyancsak hazai környezetben játszottak döntetlent.

A Mosonmagyaróvár házi gólkirálya Katona Flóra 58 góllal, mögötte viszont számos gólerős játékossal rendelkezik Bognár Róbert, hiszen Tilinger Tamara 13 meccsen 49-szer volt eredményes, de Horváth Bernadett és Barbora Lancz 41-41, Karoline de Souza 40, Hajtai Vanessza 38, Hudák Anette 36 gólt termelt ebben a szezonban és további öt játékos volt legalább tízszer eredményes a bajnokságban. Ezzel szemben az érdieknél ebben a mutatóban Tóth Gabriella vezet 86 találattal a 77 góllal álló Alexandra Nascimento és a 74-szer eredményes Markéta Jerábková előtt. Azonban már Szabó Laura is átlépte a félszáz találatot, s a házi góllövőlista tizedik helyén álló Kisfaludy Anett is csupán egy találatra van a 30 góltól.

A február 22-én, 18 órakor kezdődő ÉRD–Motherson-Mosonmagyaróvár mérkőzést a Marton Zsófia, Szabó Eszter játékvezetői páros vezeti.

K&H női kézilabda liga, 17. forduló
02.22., 18.00: 
ÉRD–Motherson-Mosonmagyaróvár

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Egy csapat, egy SZÍV!
HAJRÁ ÉRD!


Kövessetek bennünket a facebook oldalunkon is!

Támogatóink

Médiapartnereink