Örömjáték a spanyolok ellen - Eb, 3. forduló

A meccs előtt bekerült a keretbe Szabó Laura, így Tóth Gabi mellett egy újabb érdi léphetett pályára az Eb-n. Pontos játékkal és jó befejezésekkel kezdtük az előzetesen talán esélyesebbnek tartott spanyolok ellen. Öt perc után 3-1-re vezettünk, de az ellenfél egyenlíteni, sőt fordítani is tudott. Utoljára a 13. percben volt azonban náluk az előny (6-7), ettől kezdve csak a magyar válogatott vezetett. Kiss Éva heteseket hárított, a két szélsőnk, Lukács Viktória és Schatzl Nadine pedig hibátlan lövőteljesítményt nyújtott. A félidőben öt gólos volt a magyar előny (19-14).

Fordulás után valódi örömjátékot láthattunk: egy 5-0-s sorozatot követően a 39. percben rászámolhattak az ellenfélre a magyar szurkolók (25-25). A spanyolok hiába váltottak védekezési módot és próbáltak közelebb zárkózni, 29-19-nél újra visszaállítottuk a tízgólos különbséget. Az utolsó 10-15 percben Rasmussen szövetségi kapitány az eddig kevesebbet szereplő játékosait is pályára küldte, ezt kihasználva feljebb jöttek a spanyolok, de a magabiztos magyar siker egy percig sem forgott veszélyben.

MAGYARORSZÁG-SPANYOLORSZÁG 32-26 (19-14)

Montbéliard, L’Axone, 2 768 néző, vezette: Aleksandar Pandžić, Ivan Mošorinski (szerbek)

MAGYARORSZÁG: Bíró, Kiss (kapusok), Háfra 5, Kazai, Kovács 3, Kovacsics 3, Lukács 4, Mészáros 1, Orbán, Pálos-Bognár 1, Planéta 8 (6), Schatzl 5, Szabó, Szalai, Tóth 2, Tóvizi. Edző: Kim Rasmussen.

SPANYOLORSZÁG: Castellanos, Navarro (kapusok), Arderíus 1, Cesáreo, Fernández 2, García, M. González 3, L. González, Gutiérrez, Hernández 3, López 5 (1), Martín 6 (3), Martínez, Pena 2, Rodríguez 2, Valdivia 2. Edző: Carlos Viver.

Kiállítások: 8, ill. 4. perc

Hétméteresek: 7/6, ill. 8/4.

A magyar válogatott a C csoport második helyén végzett és két ponttal kezdi a folytatást. A középdöntőt jelenleg Románia vezeti Hollandia előtt 4-4 ponttal, Magyarország a harmadik, a szintén kétpontos németek a negyedikek, míg Spanyolország és Norvégia pont nélkül áll.

A folytatásban pénteken a norvégokkal, vasárnap a németekkel, szerdán pedig a románokkal játszunk.

 

Az A csoportban Szerbia magabiztosan nyerte meg a dánok elleni rangadót. Az északiak egyetlen percig sem vezettek, a félidőben 17-13, a lefújáskor pedig 30-25 volt az állás déli szomszédaink javára. A szerbek ezzel megnyerték a csoportjukat, de a körbeverések miatt csak két pontot visznek a középdöntőbe, ahol Oroszország, Montenegró és a világbajnok Franciaország vár rájuk.

Katarina Krpež-Šlezák nyolc gólt szerezve harmadszor lett csapata legjobbja az Európa-bajnokságon, ráadásul a gólkirálynői címért folyó különversenyben is visszavette a vezetést. Jelena Lavko négy gólig jutott, Jovana Kovačević nem lépett pályára.

 

Véget ért viszont az Eb a cseh válogatott és Markéta Jeřábková számára. Az ÉRD balátlövője négy gólt szerzett a németek elleni sorsdöntő meccsen, de ez is kevésnek bizonyult. Pedig ígéretesen kezdődött a cseheknek az összecsapás, hiszen a végül 10 gólig jutó Iveta Luzumová vezérletével már az első félidő közepére négy gólos előnybe kerültek. A németek azonban nem adták fel, a játékrész végére egyenlítettek, a folytatásban pedig a fáradó csehek ellen megnyerték a mérkőzést, így ők folytathatják a középdöntőben.

Támogatóink

Médiapartnereink