Óriási küzdelem a csoportkör nyitányán

Hazai pályán végig kiélezett mérkőzést vívott a dán Odensevel az EHF-Kupa C-csoportjának nyitókörében az ÉRD női kézilabda csapata, amely az utolsó percben is támadhatott a győzelemért, de végül 28-27-re a vendégek győztek.

Nagy iramban kezdték meg a csoportkört a felek, érezhető volt mindkét együttesen a maximális koncentráció. A vezetést ugyan Markéta Jerábková révén az ÉRD szerezte meg, viszont Freja Cohrt két gyors góljával hamar fordított az Odense. De a dánokon még a vb-ezüstérmes kapus, Tess Wester sem tudott segíteni, védései ellenére Tóth Gabriella, Jerábková és Bízik Réka is betalált, így a tizedik percre 5–3-as érdi előnnyel érkeztek a felek. Pláne, hogy az érdi kapuban Janurik Kinga is bőven hozzátette a magáét.

Ugyan a következő percekben Trine Östergaard révén kétszer is visszajött egy gólra a dán együttes, de Tóth Gabriella mindkét alkalommal két bombával felelt. Nem sokkal később Alexandra Nascimento után Szabó Laura is elhibázta hétméteresét, amelyet követően néhány perccel Ingvild Bakkerud révén 10–9-re az Odense vezetett és majdnem a szünetig tartotta előnyét, de Jerábková negyedik találatának köszönhetően 12–12-vel fordultak a felek.

A második játékrészben is tovább küzdöttek egymással a csapatok, ugyan jellemzően az ÉRD diktálta a tempót, hiszen többségében egy-kétgólos előnyben volt, de meglépni mégsem tudott, hiszen a dánok mindig kihasználták a hibákat, olyannyira, hogy a félidő fele előtt nem sokkal az Odense időkérését kihasználva rendezte sorait és Trine Östergaard találatával ismét vezetett, sőt, Freja Cohrt góljával már 22–20 volt az állás a vendégek javára.

Az ÉRD sem hagyta magát, s ugyan az Odense védekezésén nehezen találták a rést Kiss Nikolettáék, az ötvenedik percre azonban Alexandra Nascimento révén egyenlítettek Szabó Edina lányai (23–23).

A hajrára érve is óriásit harcoltak a csapatok, hiszen mindkét fél szerette volna győzelemmel indítani a csoportkört, de nagyon nehezen találtak fogást a másikon. Az utolsó percben az ÉRD 27–27-es állásnál a győzelemért is támadhatott, ám Tóth Gabriella lövését védte Tess Wester, majd az indítás után Trine Östergaard állította be a 28–27-es vendégsikert.

– Nagyon jó hangulatú, teltházas mérkőzés volt. Azt hiszem, hogy időbe telt, amíg csapatunk felvette azt a sebességet, ami ehhez a mérkőzéshez kellett. Voltak hullámvölgyek, de elképesztően nagyot küzdöttek a lányaink és az utolsó pillanatban is ott volt a kezünkben a labda egy ilyen remek csapat ellen. Egy pontnak is örültünk volna, de a játékosok mindent megtettek azért, hogy győztesen hagyják el a pályát. Ez egy harcos hozzáállást mutat. Így alakult, nem fogunk sokáig keseregni, dolgozunk tovább, nézünk előre – fogalmazott Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője.

– Tudtuk, hogy egy nagyon fizikális, kemény meccs lesz erős játékosok ellen. A mai mérkőzésen a szerencse is kellett, mert az ÉRD is megnyerhette volna a mérkőzést, de végül nem így alakul – értékelt az Odense vezetőedzője, Karen Brodsgaard.

– Nagyon jó meccset játszottunk. Mindenki aki látta, élvezte. Szomorú vagyok, mert a kezünkben volt a sorsunk a döntetlenhez és győzelemhez is. A kézilabdában szerencse is kell, amely most nem a mi javunkra döntött, de nincs időn keseregni, mert sok mérkőzés vár ránk. Szeretnénk továbbjutni és ezért mindent meg fogunk tenni – mondta az ÉRD csapatkapitánya, Janurik Kinga.

 – Tudtuk, hogy az ÉRD-nek jó átlövői vannak és jó lövéseik is voltak, mi pedig igyekeztünk távol tartani őket. Jó támadásokat vezettünk, de az ÉRD kapusa megnehezítette a dolgunkat. Ez egy jó mérkőzés volt, örülök, hogy sikerült megszerezni a két pontot Érden – nyilatkozta a vendégek játékosa, Kamilla Larsen.

Az ÉRD legközelebb január 8-án lép pályára, amikor a K&H női kézilabda ligában a Váci NKSE vendége lesz 19 órától, míg az EHF-Kupában január 11-én Besztercén vendégszerepelnek Janurik Kingáék.

Női kézilabda, EHF-Kupa, C-csoport, 1. forduló
ÉRD–Odense (dán) 27–28 (12–12)
ÉRD Aréna, 2000 néző. V: Lindenbaum, Laron (izraeliek)
ÉRD: JANURIK – Nascimento 3 (1), Lavko 1, Tóth G. 4, Szabó L., JERÁBKOVÁ 6, Bízik R. 1
Csere: Foggea (kapus), Kisfaludy 2, KOVACSEVICS 7, Kiss N. 2, Schatzl Natalie 1, Termány
Vezetőedző: Szabó Edina
Odense: WESTER – T. ÖSTERGAARD 6, Höjlund 1, GROOT 6, Heindahl 3, S. Jörgensen 1, Cohrt 4
Csere: Reinhardt (kapus), K. Larsen 1, BAKKERUD 4, Offendal 1, Baekhoj 1, Hagman
Vezetőedző: Karen Brodsgaard
Az eredmény alakulása. 5. perc: 2–2. 10. p.: 5–3. 17. p.: 7–7. 21. p.: 9–10. 26. p.: 11–11. 37. p.: 17–15. 44. p.: 19–20. 50. p.: 23–23. 56. p.: 26–26.
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 0/0

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Egy csapat, egy SZÍV!
HAJRÁ ÉRD!


Kövessetek bennünket a facebook oldalunkon is!

Támogatóink

Médiapartnereink