Norvégiában játszunk a csoportkörért

Kedden Bécsben rendezték meg az EHF Kupa harmadik selejtezőkörének sorsolását, 24 csapat részvételével. Az ÉRD a 3. legjobb magyar csapatként kiemelt volt első két selejtezőfordulóban. Az ellenfelünk a norvég bajnokság tavalyi bronzérmese, a Storhamar Håndball Elite csapata lesz. A tét nagy, hiszen az oda-visszavágós párharc győztese bejut a csoportkörbe, vagyis az EHF Kupa legjobb 16 csapata közé. 

A Storhamar a Vipers Kristiansand mellett azon feltörekvő klubok közé tartozik, akik a Larvik hosszú egyeduralmát szeretnék megtörni a norvég kézilabdában. 2008 és 2012 között háromszor is bronzérmet szereztek a norvég élvonalban, de ezt követően anyagi nehézségeik miatt kiestek és csak tavaly küzdötték vissza magukat újra a legjobbak közé. Nem is akárhogyan: egyből megszerezték negyedik bronzérmüket. Az idei szezont sem kezdték rosszul: a bajnok Vipers és az egykori BL győztes Larvik mögött a harmadik helyen állnak. Az EHF Kupában a második selejtezőkörben kezdték meg a küzdelmeket és kettős győzelemmel, impozáns, 17 gólos különbséggel ejtették ki hazai riválisukat, a trondheimi Byåsent.

A csapat kapitánya és legnagyobb sztárja a világ legjobbjának is megválasztott egykori győri beállós, Heidi Løke. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, négyszeres BL-győztes játékos a második gyermeke születése után újra csúcsformában játszik, a csapat és a norvég válogatott vezére. A Storhamar balszélsője Juhász Gabriella, aki több magyar topcsapatban, köztük az ETO-ban és a Fradiban is megfordult. Az ellenfél kapuját a rutinos világbajnok brazil klasszis Chana Masson védi. Ismertebb név még az irányító Betina Riegelhuth, aki a világklasszis nővérével, Linn-Kristinnel együtt világ- és Európa-bajnokságot nyert a norvég válogatott tagjaként. Az ellenfélnél ismerős arcot is felfedezhet a hozzáértő érdi közönség: Kristin Venn a Byåsen tagjaként már játszott csapatunk ellen a 2017-es  EHF Kupa-csoportmérkőzés alkalmával. Érdekesség még, hogy a szlovák válogatott Szarková tavaly még Markéta Jeřábková csapattársa volt. 

Rajtuk kívül elsősorban fiatal norvég játékosok alkotják Arne Senstad edző csapatát, köztük Guro Nestaker és Synne Fossheim, akik ezen a nyáron szintén jártak Magyarországon, az U20-as norvég válogatott tagjaként. A norvég kézilabdára jellemző gyors játékot várhatunk az ellenfél csapatától. Nem lesz könnyű dolguk az érdi lányoknak, úgyhogy minden szurkolóra és buzdításra szükségünk lesz.

A hazai mérkőzésre a magyar bajnokikon megszokott árakon lehet majd jegyet váltani.
 

Támogatóink

Médiapartnereink