Négygólos győzelem a DKKA ellen

NB I-es felnőtt csapatunk a K&H női kézilabda liga 7. fordulójában 26:30-as győzelmet ért el a Dunaújvárosi Kohász KA otthonában. 

A találkozón Andjela Bulatovic betörésből szerzett vezetést csapatunknak, Klivinyi Kinga pedig egy kivédekezett hazai akció után átlövésből duplázta meg előnyünket. Magyar válogatott balátlövőnk előbb ismételten a szaggatottról, majd labdaszerzés után, lerohanás végén is eredményes volt (1:4). A tizedik percre fordulva Katarina Krpez Slezak büntetőből, Andjela Bulatovic pedig lerohanásból vette be a kaput, 3:6-ra alakítva az állást. A folytatásban Julie Foggea hárított büntetője ellenére a 15. minutumban ellenfelünk átvette a vezetést. Csapatunk Mariama Signaté révén emberhátrányban egyenlített, de létszámfölényét kihasználva a DKKA 9:7-es előnyre tett szert. Ezt követően felváltva születtek a találatok, Kisfaludy Anett és Katarina Krpez Slezak góljaira is volt válasza a hazai együttesnek. A hajrában előbb Gávai Szonja alakította 11:11-re az állást, majd balszélsőnk a szélről a vezetést is megszerezte csapatunknak, Kisfaludy Anett pedig a félpályájáról az emberhátrányban kapus nélkül támadó hazaiak kapuját vette be. Az utolsó percekben Janurik Kinga több nagyszerű bravúrt is bemutatott, végül a játékrész vége előtt néhány másodperccel Tóth Gabriella talpról lőtt a hálóba, ezzel kialakítva a 14:16-os félidei eredményt.

A fordulás után Katarina Krpez Slezak a szélről lőtt kapufás gólt, majd a következő támadásból Mireya González Álvarez átlövésből vette be Katarina Tomasevic kapuját (14:18). Janurik Kinga ott folytatta, ahol az első félidő végén abbahagyta, előbb ziccert hárított, majd a szélről sem tudták bevenni hálóját, és kapujából kimozdulva labdát is szerzett válogatott kapusunk. Támadásban átlövőink, Klivinyi Kinga és Mireya González Álvarez kilenc méterről és betörésből is eredményesek voltak, Mariama Signaté pedig lerohanás végén alakította 18:23-ra az eredményt. A folytatásban Tóth Gabriella talált a kapuba a büntetővonalról, ellenben Julie Foggea hárította Klujber Katrin hétméteresét (20:27). A mérkőzés hajrájára fordulva balkezeseink, Katarina Krpez Slezak és Mireya González Álvarez növelték góljaink számát, míg a 26:30-as végeredménnyel záruló összecsapáson utolsó találatunkat Jamina Roberts szerezte lerohanás végén. Jövő hét szombaton az EHF-Kupa 3. selejtezőkörének első mérkőzésén az Issy Paris Hand lesz az ellenfelünk az ÉRD Arénában. A találkozóra jegyek kaphatóak az ÉRD Aréna jegypénztárában, és online az ÉRD Aréna weboldalán. Száraz idő esetén már 14:00-tól várunk Benneteket közös hangolódásra az ÉRD Aréna előtt, ahol nagyon finom hurkát, sült kolbászt és lángost tudtok venni, hogy legyen elég energiátok a szurkoláshoz. 

 

NB I női felnőtt 2017/2018 7. forduló
Időpont: 
2017. november 4. 18:00

26

(14)

Kiállítás: 12 perc

7 méteres 5/3

Vezetőedző

Dunaújvárosi KKA
1
5
6
5 (3)
1
1
2
2
ÉRD
2
2
2
7
3
2
Katarina Krpež-Šlezák 4 (1)
3 (2)
5

30

(16)

Kiállítás: 18 perc

7 méteres 3/3

Vezetőedző

Helyszín: 
Dunaújvárosi Sportcsarnok
Nézőszám: 
900 fő
Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert

Támogatóink

Médiapartnereink