Négyes döntőben az ÉRD!

Mi tagadás, alaposan felkészült az ÉRD házi gólkirálynőjéből, Krpež-Šlezák Katarinából a Kisvárda, hiszen az első négy hazai lövést egyaránt a szerb jobbszélső adta le, de Pásztor Bettina mindet védte, majd Tóth Gabriella és Jovana Kovačević lövésénél is megtette ugyanezt, így az első nyolc percben csak két gólt lőtt Szabó Edina csapata, Coralie Lassource a szélről, Szabó Laura hétméteresből talál be. A túloldalon pedig Janurik Kinga néhány védése mellett a vendégek rontott lövéseiknek köszönhetően nem tudtak meglépni.

Az első percek megingása után azonban ritmust váltott a házigazda, Janurik sorra mutatta be a védéseket, míg Coralie Lassource és Jelena Lavko vezetésével fordított az ÉRD (7–3) és Dévényi János, a Kisvárda ideiglenes szakvezetője időt is kért.

Amely után ugyan feljavult a vendégek játéka, de csak kettős emberelőnyből és hétméteresekből tudtak gólt lőni, amellyel visszajöttek kettőre (8–6). A szünetig viszont ismét magára talált a hazai csapat, amely négygólos előnnyel vonulhatott pihenőre (11–7).

A fordulás után állva hagyta ellenfelét az ÉRD, sorra záporoztak a szebbnél szebb gólok, így a 37. percben Krpež-Šlezák Katarina fantasztikus, Janurik Kinga indításából szerzett góljával már 17–10-re vezettek a hazaiak, akik egészen a játékrész derekáig növelték előnyüket, amikor pedig Jelena Lavko révén 23–14-es előnyben voltak.

Ezt követően kissé alábbhagyott a lendület, a Kisvárda az 51. percre visszazárkózott hat gólra is (23–17). De az ÉRD jól bírta a hajrát és 29–21-es győzelmével bejutott a Török Bódog Női Kézilabda Magyar Kupa négyes döntőbe, melyet március 16-án és 17-én rendeznek Debrecenben. A döntő sorsolását február 19-én tartja a szövetség. Az ÉRD mellett eddig a Dunaújvárosi Kohász biztos résztvevő, míg a Győr-Mosonmagyaróvár és a Vác-Fradi negyeddöntőket szerdán játsszák le.

– Nagy öröm és fantasztikus siker, hogy újra ott van a csapat a Magyar Kupa négyes döntőjében. Büszkék vagyunk a lányokra. Egy jó hangulatú mérkőzés volt, amelyre mindkét csapat nagyon készült. Az ÉRD védekezésével és kapusteljesítményével kapcsolatban most éreztem először a szezonban, hogy ez a kettő építkezett egymásból és ez nagy lépés előre. Ezt a védekezést végig tudtuk tartani, aminek ez a magabiztos győzelem lett az eredménye. Ezen az úton kell folytatnunk! A támadójátékban voltak hibák, de voltak nagyon szép dolgok is. Ezután a nagy arányú győzelem után csak gratuláció illeti a lányokat – nyilatkozta Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője.

– Teljesen megérdemelten jutott tovább az ÉRD, hiszen végig uralta és kézben tartotta a meccset. Nekünk voltak jó periódusaink az első félidőben, amivel közelebb tudtunk kerülni, de ahogy a második félidőre kijöttünk, az megpecsételte a sorsunkat. Az első tíz perc katasztrófa volt mind védekezésben, mind támadásban, ki is alakult egy nyolcgólos különbség, utána már csak futottunk az eredmény után. Közelebb tudtunk jönni, de a támadójátékunk lassú és körülményes volt, így esélyünk sem volt a második félidőben – értékelt Dévényi János, a KKC vezetőedzője.

– Nagyon keményen edzettünk a héten, hogy ezt a mérkőzést meg tudjuk nyerni, mert szerettünk volna bejutni a négyes döntőbe. Tavaly is hatalmas élmény volt ott lenni és szerettük volna ezt megvalósítani. Az első perctől kezdve a védekezésünk megalapozta, hogy – még ha kisebb hibákat is vétettünk – nincs olyan opció, hogy a Kisvárda megy el innen győztesen. Az évben először olyan szinten összeálltunk mind védekezésben, mind támadásban, hogy bárki jöhetett volna, nehéz dolga lett volna velünk – mondta Janurik Kinga, az ÉRD csapatkapitánya.

– Nagyon csalódott vagyok, mert mindenki tisztában volt vele, mennyire fontos ez a mérkőzés. Szerintem ez az akarás átcsapott görcsösségbe és az első félidőben rengeteg hibát vétettünk – főleg támadásban. Egy ilyen csapat ellen ezt nem lehet megtenni, viszont a meccs a második félidő elején ment el, amikor a védekezés is szétesett… – fogalmazott a Kisvárda kapusa, Pásztor Bettina.

Az ÉRD legközelebb a bajnokságban február 16-án a GVM-Europe Vác vendégeként lép pályára.

Magyar Kupa, 5. forduló
ÉRD – KISVÁRDA MASTER GOOD SE 29–21 (11–7)

Érd, Érd Aréna, 1300 néző. V: Bonifert, Oláh
ÉRD: JANURIK – Krpež-šlezák 8 (4), Lavko 4, Tóth G. 2, Szabó L. 2 (1), Kovačević 3, C. LASSOURCE 3
Csere: Foggea (kapus), Kiss N. 2, JEŘÁBKOVÁ 4, Simon A., Schatzl Natalie, Reizinger 1
Edző: Szabó Edina
KKC: PÁSZTOR – Orbán Adrienn, A. Klikovac, Radojević 3, Milanović-Litre 1, Hakunova 2, Milošević 1
Csere: Kordowiecka (kapus), Morena 3, BENKO 4, Dragut 2, Guialo 1, Tomković 4 (4), Rebičová
Edző: Dévényi János
Az eredmény alakulása. 6. perc: 1–2. 11. p.: 4–2. 16. p.: 7–3. 22. p.: 8–6. 26. p.: 9–7. 37. p.: 17–10. 45. p.: 23–14. 51. p.: 23–17. 56. p.: 26–18.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 4/4

Forrás: ÉrdMost.hu

Támogatóink

Médiapartnereink