Óváron folytatja az ÉRD

Még nem veszített pontot a Mosonmagyaróvár vendégeként az ÉRD, amely a K&H női kézilabda liga negyedik fordulójában, szeptember 20-án, 18.30-tól lép pályára a Lajta-partiak otthonában.

A tabella alapján szoros mérkőzés vár az ÉRD-re a bajnokság negyedik körében, hiszen Szabó Edina csapata négy pontot szerezve, 2–1-es mérleggel ötödik, míg a Mosonmagyaróvár egy siker mellett kétszer kapott ki, ám a szoros meccseknek köszönhetően a kétpontosok táborának „élén áll” a hetedik helyen.

Bognár Róbert csapata alapos változáson ment keresztül a nyár folyamán, hiszen többek között a balkezes román jobbátlövő, Laura Popa, a szlovák balszélső, Mária Holesová, illetve a brazil irányító, Karoline de Souza is az MKC-nél kezdte el a nyári felkészülést, míg a távozók között szerepel az éppen Érdre igazoló Bízik Réka.

A változások ellenére úgy fest jól sikerült az Óvár felkészülése, hiszen az NB I első három körében három kiélezett mérkőzést vívtak Herczeg Liliék. Elsőként az Alba Fehérvár otthonában szenvedtek kétgólos, 29–27-es vereséget, majd hazai környezetben egy góllal, 29–28-ra kaptak ki a Váctól. Első pontjaikat a legutóbbi fordulóban, a Békéscsaba idegenbeli, 27–25-ös legyőzésével szerezték Bognár Róberték.

Azaz semmiképp sem számíthat könnyű mérkőzésre az ÉRD, pláne, ha hozzávesszük, hogy ugyan eddig mind a négy mérkőzésüket megnyerték Janurik Kingáék az MKC pályaválasztásával, ám a legnagyobb különbség is csupán négy gól volt a felek között.

Az viszont jó előjel érdi szempontból, hogy a felek eddigi kilenc meccséből csupán egyszer győzött a Mosonmagyaróvár, nyolcszor az ÉRD.

Szabó Edináék a nyitófordulóban, az FTC-től elszenvedett vereségből sokat tanultak, s már a Dunaújváros elleni találkozón is érezhetően egyre jobban összecsiszolódik a csapat, amelyet az MTK felett aratott diadal még inkább megerősített.

Ha sikerül azt a teljesítményt produkálni, mint a fővárosi kék-fehérek ellen, akkor az ÉRD ötödik győzelmét is megszerezheti az MKC vendégeként az UFM Arénában.

A szeptember 20-án, 18.30-kor kezdődő mérkőzést Bacs József és Bóna Szabolcs vezeti.

A mérkőzésre az ÉRD ingyenes szurkolói buszt indít, melyre a meccs napján délig lehet jelentkezni. 

K&H női kézilabda liga, 4. forduló
09.20., 18.30: 
Motherson-Mosonmagyaróvár–ÉRD

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

EGY CSAPAT EGY SZÍV!
Hajrá ÉRD!

Kövessetek bennünket a facebook oldalunkon is!

Támogatóink

Médiapartnereink