Mindenkire szükség van!

Mint beszámoltunk róla, televíziós közvetítés miatt az eredetileg kiírt 18 óra helyett 19.15-kor kezdődik az ÉRD és az FTC összecsapása az élvonalbeli bajnokság utolsó előtti fordulójában.

A tét nem kicsi a házigazdák számára, hiszen győzelem esetén versenyben maradnak a Siófokkal a harmadik hely megszerzéséért, míg Elek Gábor lányai már biztosan a dobogó második fokán végeznek.

Az ÉRD-nek azonban kevés a Fradi legyőzése, hiszen a Siófoknak az Alba Fehérvár KC vendégeként és otthon, a Moyra-Budaörs ellen is csupán egy pontot szabad szereznie, miközben az ÉRD-nek még a Dunaújvárosi KKA vendégeként is be kell gyűjtenie a két pontot.

Azaz nem vár egyszerű feladat az elmúlt két mérkőzésén honi környezetben a Kisvárdától, majd idegenben a DVSC-től is vereséget szenvedő ÉRD-re.

A két csapat egymás elleni mérlege is jócskán az FTC felé billen, hiszen eddigi huszonegy csatájukból tizenkilencet nyert a Fradi két érdi siker mellett. Ebből egyszer az emlékezetes Bajnokok Ligája selejtezőben, egyszer pedig felkészülési találkozón győzött Elek Gábor csapata. Az ÉRD két sikeréből legutóbb a 2016/2017-es idényben tudott nyerni, amikor hazai környezetben 31–30-ra verte a IX. kerületieket, azt megelőzően pedig a 2012/2013-as évadban szereztek két pontot Janurik Kingáék.

Az ÉRD pedig egy FTC elleni bravúrral méltón búcsúzna az ÉRD Arénától, hiszen a fővárosi zöld-fehérek ellen vívja utolsó hazai bajnokiját Szabó Edina együttese.

A május 9-én, 19.15-kor kezdődő ÉRD–FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzést Andorka Miklós és Hucker Róbert vezeti. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!

K&H női kézilabda liga, 25. forduló

Május 09., 19.15:
ÉRD–FTC-Rail Cargo Hungaria

Forrás:  ÉrdMost

Támogatóink

Médiapartnereink