Mindenképp nyerni kell a Hódosban

Szabó Edina együttesére nem vár könnyű feladat a mindig kiváló atmoszférájú debreceni sportcsarnokban, ahol rendre kemény csatákat vívnak a felek.

Az ÉRD-re rendkívül nehéz bajnoki hajrá vár, hiszen Janurik Kingáék még otthon a már biztos ezüstérmes FTC-vel, illetve idegenben a Dunaújvárossal küzdenek meg, így abban bízhatnak, hogy a Fradi számára tét nélküli találkozó mellett többi mérkőzésükön sem veszítenek pontot, míg a nagy rivális Siófok esetleg pontot veszít Mosonmagyaróváron, Székesfehérváron, vagy a Budaörs ellen hazai pályán – ezek bekövetkezése esetén az ÉRD zsinórban nyolcadik bajnoki bronzérmét szerezné meg.

A DVSC számára sem lesz egyszerű az utolsó három mérkőzés, miután Köstner Vilmos lányai az ÉRD mellett a Dunaújvárost fogadják, majd Vácra látogatnak – azonban Kovács Annáék végső helyezése jelentősen nem változhat, miután jelenleg tizenkét győzelemmel, egy döntetlennel és tíz vereséggel a tabella hetedik helyét foglalják el, négypontos előnyben a Kisvárdával szemben, egypontos hátrányban az Alba Fehérvárhoz képest, ám az ötödik helyezett Vác már ugyancsak négypontos távolságra van.

A két csapat eddig huszonkét alkalommal találkozott, az egymás elleni eredmény az első években még a hajdúságiaknak kedvezett, ám az ÉRD szépen feljött, s már tizenötször győzött két döntetlen és öt DVSC-siker mellett.

Igaz, a Hódos Imre Sportcsarnokban mindig, minden erejére szüksége volt Szabó Edina csapatának, ahol egyszer nyert hét góllal a 2013/2014-es idényben (24–31), emellett viszont minimális volt a különbség a felek között. A mérleg nyelve egyik oldalra sem billen, miután mind a Debrecen, mind az ÉRD négyszer győzött, egy döntetlen mellett. Érdekesség azonban, hogy a DVSC elmúlt öt hazai mérkőzéséből négyet is elveszített (Alba FKC, FTC, Győri ETO, Siófok), s csak az MTK-t győzte le, mégis jó formát mutat, hiszen ezek mellett Budaörsön, Mosonmagyaróváron és Egerben is nyerni tudott.

Az ÉRD viszont vendégként kiválóan teljesített az elmúlt időszakban, hiszen sorrendben az MTK, a Dunaújváros, a Mosonmagyaróvár, a Fehérvár és a Budaörs ellen tudott vendégként nyerni – igaz, utóbbi ellen a BVUSS-ben lévő áramszünet miatt végül az ÉRD Arénában győzött.

A két csapat legutóbb az előző kiírásban találkozott egymással a hajdúsági székhelyen, amikor Krpezs-Slezák Katarináék 24–21-re győztek.

A május 2-án, 18 órakor a Hódos Imre Sportcsarnokban (Debrecen, Kassai út 32-34.) rendezendő mérkőzést az Altmár Kristóf, Horváth Márton játékvezetői páros vezeti!

Az ÉRD ingyenes szurkolói buszt is indít Debrecenbe, melyre jelentkezni május elsején, éjfélig lehet a handballerd@gmail.com címen. Regisztrációkor adja meg a jelentkezők létszámát és nevét!

K&H női kézilabda liga, 24. forduló

Május 02., 18.00: DVSC-Schaeffler–ÉRD

Forrás: ÉrdMost

Támogatóink

Médiapartnereink