Könnyedén verte a Fehérvárt az ÉRD

Nehéz kezdés után indult csak be az ÉRD gépezete, de Szabó Edina együttese magabiztos 35–25-ös győzelmet aratott az Alba Fehérvár KC ellen a K&H női kézilabda liga évzáró, 11. fordulójában.

A mérkőzés előtt Rácz Marianne, hétszeres Bajnokok Ligája-győztes, vb-ezüstérmes korábbi kézilabdázót, az ÉRD sportszakmai igazgatóját köszöntötte 60. szülinapja alkalmából dr. Mocsai Lajos, a magyar női kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Magyar Kézilabda Szövetség tiszteletbeli elnöke.

A találkozó elejét jól kezdték a népes szurkolótáborral érkező vendégek, akik igaz, a hasonlóan koncentráltan kezdő érdiek is több mint három és fél percig őrizték kapujukat a góltól. Claudine Mendy hétméterese után viszont mindkét csapat szépen elkezdte termelni a gólokat, két és fél perc alatt négyet-négyet is bevágtak a felek. A kilencedik perc elején az emberhátrányban játszó ÉRD Alexandra Nascimento révén megfordította az állást és először vezetett a meccsen (5–4). Néhány perccel később a brazil jobbszélső előbb szélről, majd a fehérvári kapus, Armelle Attingré rossz kijövetele miatt egy indítás után üres kapura is eredményes volt, Deli Rita pedig 7–4-es hátránynál időt is kért. A jó ütemű szünet utáni néhány perc a kapusok teljesítményéről szólt, a fehérváriak harmadik hétméteresükkel ugyan fel is zárkóztak, de az ÉRD Markéta Jerábková és Kiss Nikolett góljaival rögtön visszatették a közte négyet (10–6), sőt, Kisfaludy Anett és Kiss újabb találataival már tisztességes, 12–6-os előnyben volt a házigazda. A játékrész utolsó hét percét alaposan megnyomta a házigazda, Bízik Réka sorozatban négy gólt szerzett, 16–8 után viszont hiába talált be Utasi Linda és Rózsás Josephine is a Fejér megyeiektől, a szünetre kényelmes, 18–12-es előnnyel vonult az ÉRD.

A fordulás után úgy tűnt, jól jött ki az öltözőből a vendég csapat, de Walfisch Mercédeszék nem találták a meccs ritmusát, no meg az sem segített rajtuk, hogy Janurik Kinga remek védései után Julie Foggea is hozzátette a magáét, ezzel az ÉRD tartotta a hat-hétgólos különbséget. Sőt, bő tíz perc elteltével Schatzl Natalie góljával már tíz volt közte (25–15). Ezt követően mindkét csapat érezte, hogy eldőlt a két pont sorsa, az ÉRD ugyan nem állt le, továbbra is magas tempót diktált, végül teljesen megérdemelt 35–25-ös, győzelemmel zárta az évet Szabó Edina együttese.

ÉRD–ALBA FEHÉRVÁR KC 35–25 (18–12)
Érd, 1500 néző. V.: Bócz, Wiedemann
ÉRD: 
Janurik – NASCIMENTO 7 (2), KISS N. 4, Tóth G. 3, Szabó L. 2 (1), Jerábková 4, BÍZIK R. 5. Csere: Foggea (kapus), Kisfaludy 2, Lavko 3, Kovacsevics 1, Király R. 1, Schatzl Natalie 2, Termány 1. Vezetőedző: Szabó Edina
FKC: Attingré – Zazai 1, Walfisch 3, Rózsás 1, Sztankovics, MENDY 7 (4), Pelczéder. Csere: Györkös (kapusok), Boldizsár 1, Dubán 3, Gerháth K. 3, UTASI 4, Töpfner, Szarka 1, Moutsogianni 1. Vezetőedző: Deli Rita
Az eredmény alakulása. 4. perc: 0–1. 7. p.: 4–4. 16. p.: 8–6. 20. p.: 11–6. 25. p.: 16–8. 37. p.: 21–14. 41. p.: 25–15. 49. p.: 29–19. 54. p.: 30–23.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc; Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Egy csapat, egy SZÍV!
HAJRÁ ÉRD!


Kövessetek bennünket a facebook oldalunkon is!

Támogatóink

Médiapartnereink