Kiváló védekezéssel itthon tartottuk a két pontot

NB I-es felnőtt csapatunk a K&H női kézilabda liga 12. fordulójában 35:22-es győzelmet ért el az Alba Fehérvár KC együttese ellen.

Egy héttel a DVSC-TVP ellen elért Magyar Kupa győzelem után újra az ÉRD Arénában léptek pályára lányaink, ezúttal a bajnokság küzdelmeiben. A találkozó első két gólját Krpez Slezák Katarina szerezte. Előbb a szélről, majd Janurik Kinga indításából volt eredményes játékosunk. A folytatásban Andjela Bulatovic egy kipattanót juttatott a hálóba, majd Mireya González Álvarez lőtt a szaggatottról kapufás gólt (5:3). Ezt követően ötször voltunk eredményesek, így negyedóra elteltével 10:3-ra vezettünk. A következő percekben Krpez Slezák Katarina és Mariama Signaté találataira volt válasza a vendégeknek, de a masszívan záró védelmünk mögött remekül teljesítő Janurik Kinga 12 perc alatt mindössze két gólt kapott. Lányaink ez idő alatt kilencszer vették be a fehérvári kaput, majd Julie Foggea hárított időntúli hétméteresével a szünetre 20:7-es előnnyel vonulhattunk.

A fordulás után balkezeseink, Mireya González Álvarez és Krpez Slezák Katarina növelték góljaink számát, majd Andjela Bulatovic bejátszását Kisfaludy Anett értékesítette, mellyel 23:12-re alakult az állás. A fehérvári találatokra jobbszélsőnk lerohanás végén, Klivinyi Kinga átlövésből, Tóth Gabriella pedig talpról válaszolt, így tartottuk tízgólos előnyünket (26:16). A hajrára is ekkora előnnyel érkeztünk, melyet Tóth Gabriella két, Szabó Laura és Kiss Nikolett pedig egy-egy találattal növelt. Utolsó gólunkat Gávai Szonja lőtte szélről a 35:22-es végeredménnyel záruló összecsapáson. Lányaink legközelebb február 7-én, szerdán a Magyar Kupa V. fordulójában a GVM Europe-Vác csapatát fogadják az ÉRD Arénában. A Magyar Kupa négyes döntőjébe jutásról döntő találkozóra jegyek már kaphatóak az ÉRD Aréna jegypénztárában, és online az ÉRD Aréna weboldalán.

 

NB I női felnőtt 2017/2018 12. forduló
Időpont: 
2018. január 27. 18:00

35

(20)

Kiállítás: 8 perc

7 méteres 1/1

Vezetőedző

ÉRD
3
3 (1)
1
1
3
3
3
1
Katarina Krpež-Šlezák 8
5
4
Alba Fehérvár KC
1
1
3 (3)
3
3
2
2
4
3

22

(7)

Kiállítás: 2 perc

7 méteres 4/3

Vezetőedző
DELI Rita

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Nézőszám: 
1650 fő
Játékvezetők: Bócz László, Wiedemann Viktor

Támogatóink

Médiapartnereink