Kikaptunk Vácon

Parázs hangulat! Minden ízében rangadó! Már a mérkőzés kezdése előtt fél órával is zengett a Váci Városi Sportcsarnok, nem csak azért, mert a két csapat mindig kiváló hangulatú mecset játszik egymással, nem csak azért, mert Pest megye két legjobb kézilabda csapata mérte össze tudását, hanem azért is, mert egymástól egy helyre állnak a tabella negyedik és ötödik helyén.

Már a mérkőzés is remek iramban indult, de ez a Vácnak kedvezett, hiszen Szilágyi Zoltánék néhány perc alatt tetemes, 4–1-es előnybe kerültek Helembai Fannynak köszönhetően, így a kilencedik percben Szabó Edina magához rendelte övéit.

A sorok rendezése jót tett, az ÉRD bő negyed óra után egyenlített (7–7), sőt, a 21. percben Tóth Gabriella révén a meccsen először vezetett (9–10).

A játékrész utolsó tíz percében az ÉRD kettőre is növelte előnyét, mégis a szünet előtt Lakatos Rita és Dijana Jovetić révén egyenlítettek a dunakanyariak (14–14).

A második játékrészt ismét lendületesen kezdte a házigazda, amely Lakatos Rita révén ismét vezetett, Szabó Edináék pedig nem tudtak ritmust váltani, Jovana Kovačević góljaira folyton válaszoltak Kácsor Grétáék, akik negyven perc után 19–16-ra is növelték előnyüket. A döcögős, sok hibával tarkított következő tíz perc hozta a holtpontot: egy váci és két érdi gól született ekkor, de a hajrá a vendégek két találatával kezdődött, azaz visszajöttek a meccsbe Szabó Lauráék.

A pikáns utolsó öt percre Szamoránsky Piroska góljának és Bárbara Arenhart feljavuló teljesítményének köszönhetően háromgólos váci vezetéssel érkeztek a felek. Az ÉRD-nek nem szabadott hibázni a hátralévő időben, hiába Krpež-Šlezák Katarina, Tóth Gabriella vagy Markéta Jeřábková gyors góljai és Janurik Kinga védése, az utolsó percben a róla kipattanó labdát Szamoránsky Piroska már belőtte, a végén pedig még Kácsor Gréta és Krpež gólváltása, a Vác 26–24-re nyerni tudott.

– Nagy csatában dőlt el a két pont sorsa, sok izgalom volt, sportszerű, jó meccs volt. Lett volna lehetőségünk megnyerni ezt a mérkőzést, de ehhez sokkal nagyobb fegyelmezettségre van szükség. Ebben a csapatban vannak rutinos és fiatal játékosok is, tehát ez egy épülő csapat, de keveset tudtunk megvalósítani abból, amit elterveztünk. Nem vesz le semmit a Vác győzelméből, de szerencsés is volt. Sokat fogunk ebből a mérkőzésből tanulni. Remélem, a következő, ilyen magas hőfokú, nagy téttel rendelkező mérkőzésen jobban fogunk szerepelni – értékelt Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője.

– Rosszul kezdtük a mérkőzést, de vissza tudtunk jönni, ami nagy dolog volt. Viszont olyan dolgokat hibáztunk, amire egész héten készültünk és kevés dolgot tudtunk megvalósítani abból, amire készültünk, hisz tudtuk, hogy meg kell állítanunk a lerohanásaikat. A védekezésünk nem tudott úgy összeállni, mint kellett volna, de így is meg volt az esélyünk arra, hogy pontot, pontokat szerezzünk. A második félidőben a szerencse sem állt mellénk… – mondta Janurik Kinga, az ÉRD csapatkapitánya.

– Büszke lehetek a csapatomra, mert egy nagy csatában egy nagyszerű csapatot sikerült hazai pályán – néhol szerencsével, néhol a küzdeni tudásunkkal – legyőzni. Kellett hozzá egy kiváló kapusteljesítmény Barbara Arenhart személyében, de az ő teljesítményét segítette a jó védekezésünk. Tudtuk, hogy sok átlövés fog érkezni és ezeket jó százalékban tudtuk hárítani. Az előző mérkőzések végén elfogytunk és komoly problémáink voltak, de ilyen jó atmoszférában a szívünk vitt előre – fogalmazott Szilágyi Zoltán, a Vác vezetőedzője.

– Nagyon boldog vagyok, csapatként nagyon jól játszottunk, örülök a két pontnak, remélem, a továbbiakban is így játszunk! – értékelt magyarul Bárbara Arenhart, a Vác brazil kapusa.

K&H női kézilabda liga, 15. forduló
GVM Europe-Vác – ÉRD 26–24 (14–14)
Vác, 700 néző. V: Hargitai, Markó
VÁC: ARENHART –  Jovetić 5 (2), Hámori 3, Lakatos R. 3, HELEMBAI 2, KÁCSOR 8 (4), Radosavljević 2
Csere: Szabó K., Szamoránsky P. 3, Diószegi, Szondi
Edző: Szilágyi Zoltán
ÉRD: Janurik – KRPEŽ-ŠLEZÁK 8 (1), Kiss N., Tóth G. 3, Szabó L. 3 (1), JEŘÁBKOVÁ 5, C. Lassource
Csere: Foggea (kapus), Lavko, Kovačević 4, Simon A. 1, Gávai, Schatzl Natalie
Edző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása. 6. perc: 4–1. 12. p.: 7–3. 16. p.: 7–7. 22. p.: 9–11. 26. p.: 11–13. 32. p.: 16–14. 39. p.: 19–16. 48. p.: 21–17. 53. p.: 22–20.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 2/2

Forrás: ÉrdMost.hu

Támogatóink

Médiapartnereink