Kikapott a dánoktól a végig hátrányban játszó női juniorválogatott

A siófoki Négy Nemzet-torna második játéknapján a magyar női junior kézilabda-válogatott már a mérkőzés elején négygólos hátrányba került a dánok ellen, visszazárkózni pedig nem tudott a meccs végéig – az északiak 38–35-re nyerte. Az egy győzelemmel és egy vereséggel álló Kácsor Grétáék szombaton a norvégokkal találkoznak.

Csütörtöktől szombatig rendezik meg a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban a Négy Nemzet elnevezésű felkészülési női kézilabdatornát, melyen a magyar juniorválogatott mellett a románok, a dánok és a norvégok korosztályos csapata szerepel. A magyarok a nyitónapon 29–26-ra nyertek a románok ellen, szombaton pedig a norvégokat 26–22-re legyőző dánokkal találkoztak.

Magyar szempontból nem indult fényesen a mérkőzés, a dánok kicsivel több mint három perc után négygólos előnyre tettek szert, így Golovin Vlagyimir együttese rögtön elkezdhette gyakorolni azt, amire az elmúlt meccseken viszonylag kevés alkalma volt, nevezetesen a felzárkózást. Az első magyar gól Simon Armilla nevéhez fűződött, majd Kuczora Csenge is megvillant, de az ellenfél tartotta előnyét, sőt tíz perc után már öt gól volt a különbség. Akkor Kácsor Gréta és Schatzl Natalie is megszerezte első találatait, sőt Albek Anna kettőre csökkentette a hátrányt, de a dánok Natasia Andreasen vezérletével közelebb már nem engedték a hazai pályán játszó lányokat a félidőben, Utasi Lindáék minden igyekezete ellenére 18–14-es dán vezetéssel mentek szünetre a csapatok.

A második félidőre érezhetően elszántabb magyar válogatott érkezett meg, öt perc után Kácsor gólja 21–20-ra zárkóztatta a csapatot, ám újabb két dán válasz következett. A félidő közepén megint négy gól volt a különbség az együttesek között, majd 29–27-es dán előnynél megvolt a lehetőség egy gólra mérsékelni a hátrányt, de Kuczora csúnyán fölé dobta a hétméterest, a másik oldalon az ellenfél viszont nem hibázott. Ám, ami késett, nem múlott: Kuczora az utolsó tíz percbe lépve villant, majd Strannig Zsófia is meglőtte első gólját. Újra egy volt közte, egyenlíteniük azonban sehogyan sem sikerült a magyaroknak, mert a dánok is rendre magabiztosan használták ki helyzeteiket. Öt perccel a vége előtt 34–31-re vezettek az északiak, és Pál Tamara révén hiába közelítette meg az együttes a dánokat újra egyre, az utolsó percek igyekezete nem párosult szerencsével. Ami hazai oldalon kimaradt, vendégoldalon megpattanva a kapuban kötött ki. A dánok így végig vezetve, 38–35-re nyerték a találkozót, melynek legeredményesebb játékosa  a 9 gólig jutó Kácsor lett.

A másik mai mérkőzésen a norvégok simán, 32–21-re győztek a románok ellen. Szombaton Magyarország–Norvégia és Románia–Dánia találkozókat rendeznek. A dánoknak négy, a magyaroknak és a norvégnak kettő pontjuk, a románok nulla ponttal állnak.

NŐI JUNIOR NÉGY NEMZET-TORNA
Magyarország–Dánia 35–38 (14–18)
Magyarország: Csapó, Tóth (kapusok), Albek 5, Arany 1, Dombi 2, Gerháth, Kácsor 9 , Kuczora 5, Mihály 1, Pál 7, Póczik, Schatzl 1, Simon 2, Stranigg 1, Takó, Utasi 1.

Forrás: utanpotlassport.hu

Egy csapat egy SZÍV!
HAJRÁ MAGYAROK, HAJRÁ ÉRDI LÁNYOK!


Kövessetek bennünket a facebook oldalunkon is!

Támogatóink

Médiapartnereink