Két győzelem idegenben

Felnőtt csapatunk múlt hét közepén továbbjutott a Magyar Kupában a Budaörs ellen, míg vasárnap 19:22-es győzelemmel hozta el a bajnoki két pontot Békéscsabáról.

Együttesünk a Magyar Kupa 3. fordulójában kapcsolódott be az idei szezonban a kupasorozatba, ahol ellenfelünk a Budaörs együttese volt. A találkozón Katarina Krpez Slezak indításgóljával szerzetünk vezetést, majd ellenfelünk fordított, de Katarina Krpez Slezak hétméteresből, Yulia Khavronina pedig átlövésből egyenlített (3:3). 5:5 után szerb jobbszélsőnk két értékesített hétméteresével 5:7 volt az állás, de előnyünket nem tudtuk megtartani, hiszen a játékrész utolsó tíz percére egyenlő állásnál érkeztünk (11:11). A szünetig egygólos előnyt harcoltunk ki (14:15), de ellenfelünk a fordulás után újra egyenlített és 17:17-ig fej-fej mellett haladt a két csapat. Ezt követően Klivinyi Kinga, Katarina Krpez Slezak és Larissa Araújó találataival háromgólosra növeltük az előnyünket. A játékrész közepén ellenfelünk akcióból nyolc perc alatt egyszer tudta bevenni Janurik Kinga kapuját, így Katarina Krpez Slezak indításból szerzett góljával 21:26-os állással érkeztünk a mérkőzés záró öt percéhez. A találkozó utolsó három gólját Klivinyi Kinga szerezte, lányaink így 24:31-es győzelemmel jutottak a Magyar Kupa következő fordulójába.
 
ÉRD Magyar Kupa góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
 
Négy nappal a sikeresen megvívott Magyar Kupa találkozó után a bajnokság küzdelmeiben az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE otthonában lépett pályára csapatunk. A mérkőzésen első találatunkat két hazai gólt követően Larissa Araújó szerezte balszélről, majd Mariama Signaté egyenlített átlövésből. 4:3-as állás után a Békéscsaba kilenc perc alatt egyszer tudta bevenni Janurik Kinga kapuját, míg lányaink háromszor voltak eredményesek, Larissa Araújó, Klivinyi Kinga és Katarina Krpez Slezak révén (5:6). A 23. percben Gridnyeva Szvetlana eszén nem tudtak túljárni a hazaiak a hétméteresvonalról, míg Szabó Laura két bejátszást váltott gólra, mellyel 9:11-re vezettünk. A félidei 11:11-es állás után Klivinyi Kinga és Larissa Araújó vette be a hazaiak kapuját, de mindkét találatunkra volt válasza a Békéscsabának. A második félidő közepéig fej-fej mellett haladt a két csapat, így a mérkőzés utolsó tíz percéhez is döntetlen állásnál érkeztünk (18:18), miközben Gridnyeva Szvetlana négy minutum leforgása alatt két büntetőt is kivédett. A hajrában lányaink négyszer voltak eredményesek, míg ellenfelünk egyszer tudta bevenni Janurik Kinga kapuját, melynek köszönhetően csapatunk 19:22-es győzelmet ért el Békéscsabán.
 
ÉRD NB I góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
 
NB I-es ifjúsági és junior csapataink számára a hét utolsó napján nem sikerült a pontszerzés a Békéscsaba otthonában. Kiemelt serdülő bajnokságban szereplő csapatunk nem bírt a Bajnok DSE Nemesvámos együttesével, míg az országos serdülő bajnokságban ÉRD 2-es lányaink a Vecsés SE ellen nyertek idegenben. U11-as csapatunk egy győzelemmel és egy döntetlennel zárták a hétvégét, míg Bp. I. osztályban szereplő csapatunk a FSZSE ellen tudott nyerni. Gratulálunk a győzelmekhez!
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei
 
2016. október 31., hétfő
 
OSB leány | Vecsés SE - ÉRD 2 16:22 (7:8)
 
2016.  november 2., szerda
 
Magyar Kupa | Budaörs - ÉRD 24:31 (14:15)
 
2016. november 4., péntek
 
KSB leány | ÉRD - Bajnok DSE Nemesvámos 15:35 (6:18)
 
2016.  november 6., vasárnap
 
U11 Kovács L. régió C csoport | Budai Farkasok - ÉRD 11:34 (6:14)
U11 Kovács L. régió C csoport | ÉRD - Budakalászi SC 16:16 (7:6)
 
Budapest Női felnőtt | FSZSE - ÉRD II 19:20 (10:11)
 
NB I Ifjúsági | EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - ÉRD 39:24 (18:16)
NB I Junior | EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - ÉRD 32:29 (17:11)
 
NB I Felnőtt | EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - ÉRD 19:22 (11:11)
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink