Janurik Kinga által vezérelt csapatmunkával nyertünk Debrecenben

NB I-es felnőtt csapatunk a bajnokság 19. fordulójában remek kapusteljesítménnyel és példás csapatmunkával 21:24-es győzelmet ért el a DVSC-TVP otthonában.

A mérkőzésen Krpez Slezák Katarina jutatta vezetéshez csapatunkat, majd a harmadik percben Andjela Bulatovic duplázta meg előnyünket. A több nagyszerű védést bemutató Janurik Kinga kapuját a hetedik minutumban tudták másodszor bevenni akcióból a hazaiak, míg ezt megelőzően lányaink közül a gólövőlistát vezető jobbszélsőnk, Kisfaludy Anett és Jamina Roberts is eredményes volt (3:5). Julie Foggea hárított büntetője ellenére ellenfelünk csökkentette hátrányát, de a vezetést nem adtuk ki a kezünkből. A játékrész utolsó harmadára fordulva Tóth Gabriella talpról vette be a DVSC kapuját, majd Szabó Laura értékesített hétméterese alakította 7:11-re az állást. A hajrában Krpez Slezák Katarina és Tóth Gabriella is ismét eredményes volt, így a szünetre 9:13-as állásnál vonultak a csapatok.

A fordulás után Mariama Signaté növelte góljaink számát, majd Tóth Gabriella szerezte tizenötödik találatunkat (12:15). Pár minutummal később magyar válogatott irányítónk újra betalált, Kiss Nikolett pedig a szaggatottról járt túl Horváth-Pásztor Bettina eszén. A folytatásban balkezeseink jegyeztek újabb találatokat, Kiss Nikolett és Krpez Slezák Katarina is két-két ízben lőtt a hálóba, miközben Julie Foggea újabb hétméterest hárított, mellyel az 55. percben 17:22-re vezettünk. A hajrában Jamina Roberts váltott gólra egy büntetőt, végül a 21:24-es végeredménnyel záruló összecsapáson Krpez Slezák Katarina szerezte utolsó találatunkat. Lányaink legközelebb jövő szombaton a Dunaújvárosi Kohász KA ellen lépnek pályára az ÉRD Arénában. A mérkőzésre jegyek április 9-től, hétfőtől kaphatóak az ÉRD Aréna jegypénztárában, és online az ÉRD Aréna weboldalán.

 

NB I női felnőtt 2017/2018 19. forduló
Időpont: 
2018. április 6. 18:00

21

(9)

Kiállítás: 4 perc

7 méteres 6/4

Vezetőedző
VIDA Gergő

2
5 (3)
1
5
1
1
4
2 (1)
ÉRD
1 (1)
1
2
4
1
2 (1)
Katarina Krpež-Šlezák 8 (1)
5

24

(13)

Kiállítás: 10 perc

7 méteres 6/3

Vezetőedző

Helyszín: 
Hódos Imre Sportcsarnok
Nézőszám: 
1300 fő
Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor

Támogatóink

Médiapartnereink