Itthon tartottuk a két pontot a DVSC-TVP ellen

A K&H női kézilabda liga 6. fordulójában 29:24-es győzelmet értünk el a DVSC-TVP ellen, így fontos bajnoki pontokat szereztünk az ÉRD Arénában.

A hét utolsó napján a DVSC-TVP együttesét fogadtuk hazai parketten. A mérkőzésen Kisfaludy Anett beállóból szerzett vezetést együttesünknek, majd Katarina Krpez Slezak Janurik Kinga indítását váltotta gólra. A több remek védést is bemutató válogatott kapusunk a kilencedik percig mindössze két gólt kapott, míg lányaink Klivinyi Kinga, Coralie Lassource és Katarina Krpez Slezak révén voltak eredményesek (5:2). A következő tíz percben kiválóan záró védőfalunk mögött Janurik Kinga nem kapott gólt, csapatunk pedig felállt fal ellen és lerohanás végén is betalált. Mariama Signaté átlövésből, szerb jobbszélsőnk és Tóth Gabriella a büntetővonalról, míg Mireya González Álvarez lerohanás végén vette be a debreceniek kapuját, mellyel tízgólos előnyre tettünk szert (13:3). A játékrész utolsó harmadában Klivinyi Kinga, Kisfaludy Anett és Mireya González Álvarez találataira is volt válasza a vendégeknek, így a szünetre 17:8-as állásnál vonult a két együttes.

A szokásos félidei mázlista póló kilövések után Katarina Krpez Slezak duplájával növeltük újra tízgólosra a különbséget, majd Klivinyi Kinga járt túl Lajtos Nóra eszén, mellyel 20:10 állt az ÉRD Aréna eredményjelzőjén. A következő percekben Tóth Gabriella előbb a büntetővonalról, majd akcióból is növelte találataink számát, ezután pedig Andjela Bulatovic is feliratkozott a gólszerzők sorába (25:13). Ezt követően zsinórban négy gólt szerezve faragott hátrányából a DVSC, de így sem lett nyolcnál kisebb a különbség az ötvenedik percig. A hajrában Kiss Nikolett és Tóth Gabriella is kétszer-kétszer volt eredményes, a végül 29:24-es végeredménnyel záruló összecsapáson. Csapatunk legközelebb szombaton, a Dunaújvárosi Kohász KA ellen lép pályára 18:00-tól. Hajrá ÉRD!

 

NB I női felnőtt 2017/2018 6. forduló
Időpont: 
2017. október 29. 18:00

29

(17)

Kiállítás: 4 perc

7 méteres 6/5

Vezetőedző
SZABÓ Edina

ÉRD
1
1
2
4
2
2
Katarina Krpež-Šlezák 9 (3)
5 (2)
3
1 (1)
5
5
2
3
1
6
1

24

(8)

Kiállítás: 8 perc

7 méteres 1/1

Vezetőedző
TISELJ Anton

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Nézőszám: 
1350 fő
Játékvezetők: Mizsák Dominika, Schmidt Orsolya

Támogatóink

Médiapartnereink