Itthon kezd, orosz ellenfelet kapott az ÉRD az EHF-kupában

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) bécsi központjában elkészítették a női kézilabda EHF-Kupa harmadik selejtezőkörének párosításait. Az ÉRD az orosz Kuban Krasznodarral találkozik a csoportkörbe jutásért rendezett párharcban.

Négy magyar klub volt érdekelt a női kézilabda EHF-Kupa harmadik selejtezőkörének sorsolásán, a német Bayer Leverkusen ellen kettős győzelemmel továbbjutó DVSC-Schaeffler, az osztrák HYPO Niederöterreichot kétszer legyőző Váci NKSE, a címvédő Siófok KC és az ÉRD.

Szabó Edina együttese kiemeltként az első kalapból várta a sorsolást, s az orosz Kuban Krasznodart kapta ellenfélnek a csoportkörbe jutásért rendezett oda-visszavágós párharcban, melynek első mérkőzését rendezik Érden a november 9-10-i hétvégén, míg a visszavágót egy héttel később, november 16-17-én.

A Kuban Krasznodar a selejtező második körében csatlakozott a második számú európai sorozathoz, ahol a svéd Höörs elleni idegenbeli 28–26-os vereséget követően hazai környezetben 33–27-re nyert, így 59–55-ös összesítéssel jutott tovább.

A Gyenyisz Szajfulin által irányított Krasznodar az orosz bajnokságban hét mérkőzésen van túl, melyekből ötöt nyert meg két vereség mellett: az Asztrahanocskát, a Sztavropolt és a Luchot hazai pályán, az Izsevszket és az Alisa Ufát idegenben győzte le, míg a Lada Togliattitól idegenben, a Zvezda Zvenyigorodtól pedig hazai pályán kapott ki, így jelenleg az ötödik helyen áll a tizenkét csapatos bajnokságban.

A sorsoláskor azonos országok csapatai is összekerülhettek, ám a négy magyar csapat elkerülte egymást, azonban norvég, román, orosz és dán párharcot is rendeznek a harmadik körben.

Az EHF-Kupa januárban induló csoportkörében négy négyes csoportban küzdenek egymással a csapatok, s minden kvartettből az első két helyezett jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Női kézilabda EHF-Kupa, selejtező, 3. forduló, a csoportkörbe jutásért, párosítások
Odense (dán)–Besancon (francia)
Tertnes Bergen (norvég)–Storhamar (norvég)
Rocasa Gran Canaria (spanyol)–Magura Cisnadie (román)
Asztrahanocska (orosz)–Thüringer HC (német)
ÉRD–Kuban Krasznodar (orosz)
Kastamonu Belediyesi (török)–Váci NKSE
DVSC-SCHAEFFLER–ZORK Jagodina (szerb)
CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud (román)–CSM Corona Brasov (román)
Nantes (francia)–Siófok KC
HC Zvezda Zvenyigorod (orosz)–HC Lada Togliatti (orosz)
Nykobing Falster (dán)–Herning-Ikast (dán)
Kobenhavn (dán)–OGC Nice (francia)

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

EGY CSAPAT EGY SZÍV!
Hajrá ÉRD!

Kövessetek bennünket a facebook oldalunkon is!

Támogatóink

Médiapartnereink