Iskolába mennek az érdi lányok

Különleges élményre készülhetnek több mint féltucat érdi és környékbeli általános iskola diákjai a héten. Az ÉRD NBI-es csapatának játékosai összesen nyolc iskolában vesznek részt közös sportfoglalkozásokon, egy-egy szerencsés osztálynyi kisgyerekkel. A programban az első csapat keretének szinte valamennyi tagja közreműködik, a magyar és külföldi válogatott sztárok mellett a fiatal tehetségek is. A gyerekek többek között találkozhatnak a friss Eb-gólkirálynő Krpež-Šlezák Katarinával, a napokban hivatalosan is az érdi csapathoz igazoló Tóth Gabival és természetesen a talán legnagyobb helyi kedvencnek számító Janurik Kingával is. 

A kézis lányok hármasával-négyesével keresik fel az iskolák kiválasztott osztályait. Az intézményekben közös, hogy valamennyien tagjai a klub Suli Kézilabda Utánpótlás Programjának (SKUP), amelynek foglalkozásain az alsó tagozatosok ismerhetik meg játékosan a kézilabda alapjait. Az ÉRD játékosai az iskolában a SKUP foglalkozásokat biztosító klubedzővel és a helyi tanárokkal együtt tartanak élményközpontú órákat, hogy minél több kisgyereknek meghozzák a kedvét a kézilabdázáshoz vagy a rendszeres testmozgás más formájához. Az ÉRD csapata komoly hangsúlyt helyez az utánpótlás-képzésre, tucatnyi korosztályos csapatban jelenleg is több száz gyerek sportol hétről hétre. A felnőtt együttes tagjai valódi példaképek, számosan közülük néhány évvel ezelőtt maguk is a most meglátogatott iskolák diákjai voltak és az utánpótláscsapatokon keresztül jutottak el az NBI-be. Példájuk remélhetőleg sokakat inspirál majd a gyerekek közül.

A héten nyolc iskolát látogatnak meg a lányok: Érden a Batthyány Sportiskola mellett az Érdligeti, a Kőrösi Csoma Sándor és a Teleki Sámuel általános iskolákat, Százhalombattán a Kőrösi és az Arany János iskolát, valamint a biatorbágyi és a sóskúti általános iskolákat. A program tavasszal tovább folytatódik, így további intézményekbe is eljutnak majd a kézilabdázók.

(Képünk illusztráció, a tavalyi SKUP-tornán készült az Érd Arénában.)

Támogatóink

Médiapartnereink