Hétgólos előnnyel utazik a visszavágóra az ÉRD

Hazai pályán 39-32-re győzte le az orosz HC Kuban Krasznodart a női kézilabda EHF-Kupa harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén az ÉRD.

A Kuban kezdte jobban a csoportkörbe jutásért rendezett párharc első találkozóját, hiszen másfél perc alatt kétgólos előnybe került, ez viszont nem tartott sokáig, Szabó Edina lányai pillanatok alatt egyenlítettek, majd ugyan egy rövid időre ismét meglépett kettővel az orosz együttes. 6-8-as érdi hátrány után viszont egy 5-0-s sorozatot produkált a házigazda, amely el is kapta a fonalat, így hiába egyenlített 11-11-re a Kubany, a rövid érdi megtorpanás után a vendégek is megakadtak, ezt kihasználva pedig néggyel lépett meg az ÉRD, amely a különbséget a szünetig meg is tartotta (21-17).

A fordulás után is jól jöttek ki az öltözőből Kiss Nikolették, akik Alexandra Nascimento góljával a 40. percben már 29-23-ra vezettek, s a fáradó oroszok is egyre többet hibáztak, melyet kihasználva akár kiütéses győzelmet is arathatott volna az ÉRD: a 48. percben a Szabó Laura által értékesített hétméteresnél már nyolc is volt közte (34-26), ezt az előnyt azonban nem sikerült tovább növelni a folytatásban. A Kuban Krasznodar kozmetikázott az eredményen, de az ÉRD a 39-32-es sikerével így is hétgólos előnyből várja a november 15-én, 18.30-kor kezdődő oroszországi visszavágót.

Női kézilabda EHF-Kupa, 3. selejtezőkör, 1. mérkőzés
ÉRD-HC Kuban Krasznodar 39-32 (21-17)
ÉRD Aréna, 1650 néző. V: D. Loncar, Z. Loncar (horvátok)
Gólszerzők: Nascimento, Kiss N. 8-8, Szabó L. 6, Jerábková 5, Tóth G. 4, Kisfaludy, Schatzl Natalie 3-3, Kovacsevics 2, ill. Frolova 9, Gariajeva, Skorobogatcsenko 5-5, Gyugyina 4, Holub 3, Levcsina, Matlashova 2-2, Davigyenko, Vernigorova 1-1
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 3/1

Forrás: erdmost.hu

EGY CSAPAT EGY SZÍV!
Hajrá ÉRD!

Kövessetek bennünket a facebook oldalunkon is!

Támogatóink

Médiapartnereink