Havril Károly: 'Az út elején járunk!'

Új korosztállyal kezdett foglalkozni ősszel Havril Károly, a serdülők irányítása számára is új feladatokat, új kihívásokat jelent.
 
Ősztől a serdülő korosztály, vagyis a 98-99-es születésűek kerültek hozzád, hogyan fogadtak?
Nem volt könnyű. Nekik, és nekem sem. Nem dolgoztak még férfi kezei alatt, én pedig rég foglalkoztam ilyen fiatal lányokkal, így talán az elején túlságosan lágyszívű voltam velük némely esetben. No persze ez mostanra elmúlt...
 
Mennyire más jellegű ez  a munka, milyen ez a korosztály?
Ősszel az alapoktól kellett kezdenünk mindent. Ez a korosztály, akik most az OSB-t játszák, eddig kevesebb lehetőséget kaptak. A legtehetségesebb 98-asaink feljátszanak az ifjúsági csapatunkhoz, így a serdülők nagyrészét 99-es születésű gyerekek/lányok/gyereklányok alkotják .Továbbá 'lízingelünk' Csilla nénitől két 2000-es születésű mezőnyjátékost, és egy 2001-es születésű kapust, akik függetlenül attól, hogy fiatalabb korosztályban játszanak, sajnos – a többi 98-99-es születésű játékos játéktapasztalatára nézve - meghatározó személyek is olykor, az eredmény kedvezőbb alakulása szempontjából.  Így fontos, és  meghatározó tagjai a jelenlegi  serdülő csapatnak.
 
Azt mondod az alapoktól kellett kezdenetek, mivel volt gond?
Erőnléti problémák jelentkeztek, így súlyzós erőnléti edzés például szóba sem jöhet még náluk. Gyógytorna elemeket is kellett gyakorolnunk, hogy megfelelő izomzatuk alakuljon ki, és később elbírják majd a nagyobb terhelést.
 
Havril Károly és a serdülők
 
Az eredménysorotokon az látszik, hogy máris felfedezhetők a fejlődés nyomai...
Ahogyan mi, úgy a többi csapat is fejlődik. Nekünk viszont lemaradásunk van a legjobbakkal szemben, amit nehéz utolérni. Ezekből a lányokból hiányzik körülbelül száz mérkőzés tapasztalata, rutinja a kortársakkal szemben. Ebből a szempontból jó, hogy van Pest megyében is lehetőségünk szerepelni a juniorok között, továbbá játssza ez a korosztály a Gyermekbajnokságot is az OSB mellett.
 
Mégis mi az, amiben javulnotok kell?
A védekezés. Támadásban már van a lányokban potenciál a tehetségüknek köszönhetően, azonban védekezésben még nagy lemaradásaink vannak. Szó szerint is, meg egyébként is.
 
ÉRD serdülő
A fotókat ezúton is köszönjük Lízer Lászlónak!
 
Említetted, kevés lehetőséget kaptak korábban ezek a gyerekek, áttörést hozhat ez a szezon többeknek?
Remélem, hogy igen. Többen közülük nagyon szép jövő előtt állhatnak a sportágban, lehet belőlük NBI-es játékos. Szerencsére fél év alatt sikerült előrelépnünk az önbizalom terén. Most már kezdik elhinni magukról, hogy képesek legyőzni jó csapatokat is és, hogy nincs verhetetlen ellenfél, bármilyen címer is legyen a másik mezén.
 
Mivel lennél elégedett a szezon végén?
Nekünk a folyamatos fejlődés a legfontosabb. A mérkőzéseken mindenki játéklehetőséget kap, ez az elsődleges szempont. Azt szeretném, hogy úgy kerüljenek ki a gyerekek a kezem közül, hogy tovább léphessenek az ifibe, és készen is álljanak rá, minden alapjuk meg legyen ehhez. 
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink