Fontos két pontot tartottunk itthon

Felnőtt csapatunk az utolsó pillanatokig kiélezett mérkőzésen 28:27-es győzelmet ért el a Dunaújvárosi Kohász KA együttese ellen.

Egy hónap után újra hazai közönség előtt játszottak bajnoki mérkőzést lányaink, ahol Krpez Slezák Katarina büntetőből szerzett vezetést csapatunknak, majd Kisfaludy Anett duplázta meg előnyünket. A remek védéseket bemutató Janurik Kinga kapuját a nyolcadik percben tudták bevenni először a vendégek, miközben Julie Foggea eszén Kovács Anna nem tudott túljárni a hétméteresvonalról. Az első tíz minutum végére Mariama Signaté és Kisfaludy Anett góljai alakították 5:3-ra az állást. A félidő közepéhez érkezve a DKKA egy találatra zárkózott, de az egyenlítés nem sikerült ellenfelünknek, Krpez Slezák Katarina egymás után kétszer is a kapuba talált (10:7). A játékrész derekára Szabó Laura, Tóth Gabriella és Krpez Slezák Katarina góljaival öttel vezettünk, de a hajrában faragott hátrányából a DKKA. Az utolsó percekben jobbszélsőnk és Mariama Signaté találataira is volt válasza a vendégeknek, így a szünetre 15:13-as állásnál vonulhattak a csapatok.

A fordulás után Kisfaludy Anett, Tóth Gabriella és Coralie Lassource révén zsinórban háromszor vettük be Oguntoye Viktória kapuját, mellyel 17:14 volt az állás. A következő percekben hat újvárosi gólra egy Krpez Slezák Katarina találat volt a válaszunk, így 20:20-nál egyenlítettek a vendégek. Kiss Nikolett átlövésgóljával újra lányainknál volt az előny, majd Jamina Roberts és Krpez Slezák Katarina is lerohanás végén vette be a hálót (23:21). A hajrára fordulva Kiss Nikolett egy percen belül kétszer is betalált, mellyel tartottuk háromgólos előnyünket. Az utolsó előtti percben egyenlítettek a vendégek, de Coralie Lassource nem hibázott a szélről, majd az utolsó több mint egyperces vendégtámadást sikerrel védekezték ki lányaink, így csapatunk 28:27-re megnyerte a találkozót.

A mérkőzés végén törzsszurkolónk, Riczu Gábor - aki már 8 éve szüntelenül biztatja csapatunkat - egy mezt és egy dedikált labdát kapott lányainktól ajándékba. Együttesünk legközelebb április 21-én az Elek Gyula Arénában lép pályára az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen.

 

NB I női felnőtt 2017/2018 20. forduló
Időpont: 
2018. április 14. 18:00

28

(15)

Kiállítás: 2 perc

7 méteres 1/1

Vezetőedző

ÉRD
3
1
4
4
4
1
Katarina Krpež-Šlezák 9 (1)
2
Dunaújvárosi KKA
4
7
2
1
1
2
5
2
3

27

(13)

Kiállítás: 8 perc

7 méteres 1/0

Vezetőedző

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Nézőszám: 
1680 fő
Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert

Támogatóink

Médiapartnereink