Az Üstökös Kupán szerepelt U10-es és U11-es csapatunk

Vasárnap és hétfőn is hajnali 6:00 indulással vették Dunaújváros felé az útirányt az érdi lányok. Az U11 csapatunk reggel 8:00 órai kezdésnek a hazaiakkal játszott. Sok hibával, álmosan, körülményesen kézilabdáztunk, de így is nagyarányú győzelemmel hagytuk el a „küzdőteret” . Ez a magabiztos siker adott egy nagyfokú magabiztosságot a lányoknak, ami a vasárnap még ránk váró két mérkőzésen balul ütött ki.

A második összecsapáson a Tatabánya csapatával játszottunk, akiket szerencsénkre volt ideje a lányoknak közösen megnézni. Sajnos a magabizonságtól duzzadva csak az érdi mezt küldtük ki a pályára. Nagyon rosszul kezdtünk, a Tatabányának sikerül 3 gólos előnyt szerezni, amit tartottak is. Ebből a hullámvölgyből nem tudtunk kikecmeregni. Sok hibával, kapkodva játszottunk és azt a megszokott harciasságot, küzdelmet sem láthattuk a lányainkól, amit megszoktunk tőlük. 

Vasárnapi harmadik mérkőzésünket a jól, egységes csapatként kézilabdázó Nemesvámossal vívtuk. Sajnos átgázoltak rajtunk, teljesen szétestünk fejben és olyan csapat benyomását keltettük, akik akkortájt kezdtek el ismerkedni a kézilabdával. Több mint tíz góllal vertek meg bennünket. Az együtt töltött másfél év alatt a kezdett kezdetén sem kaptunk ki még senkitől ennyivel.

Hétfőn reggel az Angyalföldi Sportiskolával játszottunk, akikkel a tavalyi szezonban már találkoztunk és kikaptunk tőlük szivacskézilabdában. 

A lányok „egy éjszaka alatt megtanultak újra kézilabdázni”. A mérkőzés kezdő sípszavától a végét jelzőig szervezetten, jól, harcosan játszottak. Ennek köszönhetően több góllal sikerült győznünk. A második ellenfelünk aSzombathelyi Kézilabda Akadémia volt. Ahogy az első mérkőzésen is, itt is nagyon jól, csapatként harcoltunk, aminek eredményeképpen a forduláskor három góllal is vezettünk. A második félidőre elfáradtunk mind fejben, mind pedig fizikálisan, de a küzdeni akarásunk nem lankadt. Ennek köszönhetően szorosan tudtuk tartani mérkőzést. Sajnos a végjátékban egy-két hiba becsúszott, de ahogy játszottak, küzdöttek a lányok, így ki lehet kapni egy góllal 11-10-re.

Rendkívül hasznos mérkőzéseket játszottunk, hol jobban, hol kevésbé jól kézilabdáztunk. Nagyon jó időben érkezett a „pofon” a lányoknak. Csapatkovácsoló volt. Összességében nézve, nagyon hasznos meccsek voltak a gyakorlásra, mind védekezésben, mind támadásban és tudtuk fejleszteni a lerohanásokat is.
 

Támogatóink

Médiapartnereink